Veteranen (35+) boeken benauwde zege op SDW

Afgelopen zaterdag stond er voor de Veteranen 35+ na lange tijd weer een competitiewedstrijd op het programma. Ditmaal een uitwedstrijd tegen de vrienden van SDW wat over een goed en sterk team beschikt.

Op het zonnige sportcomplex van SDW waar voor ondergetekende veel mooie herinneringen liggen daar ik als klein jochie langs de kant naar de wedstrijden van mijn vader stond te kijken. SDW is ook de club waar vele bekende (Amsterdamse) profs en amateurs hun roots hebben liggen en kunsten hebben vertoond.

Door blessures van Dennis Looij en Ron Dijkstra stond Marco Ruitenbeek op de goal en dan praat je over een keeper met de nodige ervaring. Voor aanvang van de wedstrijd was er een minuut stilte naar aanleiding van het trieste overlijden van Nancy Bakarbessy de zus van onze teamgenoot Johnny Bakarbessy.

Meteen na het begin van de wedstrijd creëerde Ajax wat kansen, maar ook SDW probeerde te voetballen. Het team beschikt over snelle vleugelspelers, loerde op de counter maar de roodwitte defensie gaf vooralsnog geen krimp. Toch was het ondegetekende die na tien minuten (bij zijn 2e balcontact van de wedstrijd) vanaf eigen helft op snelheid langs de lijn zijn tegenstander te slim af is en vanaf de achterlijn Rubin van der Veen de 0-1 met het hoofd laat scoren. Hierna bleef het een open wedstrijd waarin Ajax de beste kansen kreeg om de score te verdubbelen. De paal en de goed keepende Marcel Verhaaff stond verder succes echter in de weg. Tien minuten voor rust is het de goed spelende rechterspits van SDW die de bal voortrekt en via een kluts het laatst wordt geraakt door (de overigens goed spelende) Danny de Jong wat de 1-1 op het scorebord en tevens ruststand betekent.

In de rust bij ons wat wisselingen (o.a. de beide topscorers Paul Burgers en Lenny Macnack die het veld betreden), maar eerlijkheidshalve dient gezegd te moeten worden dat wij in de tweede helft nog nauwelijks een kans konden creëeren. Het was SDW dat de dienst uitmaakte op het veld met goede kansen en mogelijkheden, maar steeds was het de uitstekend en uitblinkende keeper Marco Ruitenbeek die zijn goal schoon wist te houden. Toch kwam er een moment toen ondergetekende, bij een van zijn schaarse balcontacten in de tweede helft, na een slalom de bal op Paul Burgers kon stekend. Hij ging alleen op de keeper af en stelde Lenny Macnack in staat de onterechte 1-2 te laten scoren. Met nog wat minuten op de klok en een SDW wat alles of niets gaat spelen weten wij stand te houden en dus de drie punten mee naar huis te nemen. Conclusie: Het was een slechte wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende maar er toch een kreeg.

Tekst: Henk Schulz
Foto’s: Jacques Kattenburg

Share