beker: flink verlies tegen Volendam

In de tweede districtsbekerwedstrijd heeft Ajax vanavond met liefst 0-5 verloren van hoofdklasser Volendam. Hoewel de Volendammers beter waren in de eerste helft was de achterstand toch enigzins geflatteerd te noemen. De Ajacieden kregen namelijk behoorlijke kansen, maar bleek minder efficient dan de opponent. Tevens werd er ten onrechte een zuiver doelpunt van Ajax afgekeurd. Aan het begin van de tweede helft deed Volendam de wedstrijd in het slot door nog twee treffers aan te tekenen. Op de nederlaag viel niets af te dingen, hoewel nogmaals wat geflatteerd. Cijfers liegen echter niet.

Verslag: Marcel

Na de uitstekende pot tegen Purmersteijn van een week geleden moesten de Ajacieden het vandaag opnemen tegen de Volendam-amateurs, die vorig seizoen in de Hoofdklasse B het Ajax al knap lastig maakte. De eerste grote kans van de wedstrijd (na 4 min.) was voor Volendam. Het was Kees Tol die Gian Moorman omspeelde, maar de paal stond de vroege 0-1 in de weg. Ruim vier minuten later was het wel raak. Robbert Plat mocht ongehinderd binnen koppen na een corner (0-1).

Het antwoord van Ajax kwam vrij snel, maar Jimmy van Baarlen vond doelman Tol op zijn pad en deze kans illustreerde eigenlijk meteen ook het vervolg van de wedstrijd. RKAV Volendam, met oud-Ajacied Dick Zwarthoed in de gelederen, liet er namelijk geen gras over groeien en was zeer efficiènt, zo ook in de 18e minuut toen R. Muhren via de paal en de benen van Diego Esajas de 0-2 binnen schoot. Ajax bleef wel voetballen en zocht voortdurend de aanval, maar toen in de 25e minuut de 1-2 binnen werd binnen geschoten door Jimmy van Baarlen gooide de Volendam grensrechter roet in het eten door opeens voor buitenspel te vlaggen. Helaas nam de scheidsrechter dit signaal over en zo werd Ajax beroofd van een eventuele kans om terug te keren in de wedstrijd, want ondanks dat Matthew Renfurm niet veel later ook dicht bij de 1-2 was viel de goal weer aan de andere kant. Het was Kees Tol die op sierlijke wijze de bal over doelman Moorman heen lobte, 0-3 na een klein half uur spelen.

Het was al vroeg dus een gelopen koers. Volendam kon zich heerlijk uitleven en Ajax moest Gian Moorman en de lat dankbaar zijn dat de ruststand bleef bij 0-3. Na rust gooide Volendam al snel de deur in het slot want in de 57e minuut was het opnieuw Kees Tol die scoorde (0-4) en twee minuten later was het de ingevallen J. Bond die de pijnlijke score van 0-5 op het scorebord bracht. Hierna geloofde Volendam het wel en Ajax bleef -en dat is positief- op zoek naar die goal om zo die hatelijke 0 weg te krijgen. Maar ondanks goede kansen van o.a Alex de Bruijne en invaller Wouter Lastdrager mocht het vanavond niet zo zijn! Conclusie was voor een ieder op Sportpark de Toekomst vanavond simpel: RKAV Volendam was een maatje te groot en daar hoeven we ons niet voor te schamen, want ook al was dit niet één van onze beste wedstrijden, de strijd werd wel aangegaan. Hopelijk kan ons bekeravontuur a.s zaterdag weer nieuw leven ingeblazen worden. Dan gaan we opnieuw en ditmaal voor de derde wedstrijd van deze poule op bezoek bij De Zouaven (aanvang 17.00 uur).

Scoreverloop: 8. Robbert Plat 0-1, 13. Robbert Mühren 0-2, 29. Kees Tol 0-3, 57. Kees Tol 0-4, 59. Johan Bond 0-5.

Share