Zaterdag 2 verliest derby bij WV-HEDW

142166e0cbde166e98c3fe5d82418194.jpg

In een bikkelharde wedstrijd heeft koploper Ajax zaterdag 2 vanmiddag verloren bij en van stadsgenoot WV-HEDW. Na een ruststand van 2-0 werd in de Watergraafsmeer een eindstand van 4-0 genoteerd. Desondanks blijft Ajax koploper, omdat de achtervolgers (Spakenburg en Volendam) ook punten verspeelden.

WVHEDW 2-Ajax zat.2

eba7e5b8dbbf74521912ec294bdd9ba8.jpg

Verslag: Rob & Andre

Op een zeer hobbelig veld startte Ajax goed: al vanaf de aftrap van WV-HEDW kreeg Heij de kans om bijna een terugspeelbal op de keeper te onderscheppen. Pas na 11 minuten meldde de thuisploeg zich in het strafschopgebied van Ajax met een schot dat echter simpel door Van der Pol onschadelijk gemaakt kon worden.

37a3a0404b457f8c47474246893885b3.jpg

In de 18e minuut volgde een goede aanval via Contrucci die een voorzet op het hoofd van Hoogland gaf die echter naast kopte. Inmiddels was het duel van beide kanten een stuk feller geworden, met enkele gele kaarten tot gevolg. In de 26e minuut volgde de 1-0 toen Van der Pol een schot van dichtbij in eerste instantie kon keren, maar daarna kansloos was op een kopbal van Keller in de rebound.

5c27b7233f3ffbd24def47b755aedb17.jpg

Op de fase hierna was de term hotse knots begoniavoetbal van toepassing omdat beide teams -mede door het veld- amper goede combinaties aan konden gaan en er legio balverlies was. Bijna kwam WV-HEDW vijf minuten voor rust weer tot scoren, maar een kopbal uit een vrije trap ging rakelings naast. Op slag van de pauze werd het toch 2-0 toen wederom Keller aan de aandacht van de verdediging ontsnapte en fraai raak schoot. Bijna wist Kranenburg in blessuretijd de aansluitingstreffer te maken, maar zijn inzet kon van de doellijn gehaald worden.

bbca2e2afff6be565e3819d448f42d6c.jpg

Ook in de 2e helft bracht WV-HEDW veel passie en strijd. Ajax -dat de dreun van de 2-0 vlak voor rust nog niet had verwerkt- stelde daar weinig tegen over. Pas na het inbrengen van Schoenaker kwam er meer balans op het middenveld, maar WV-HEDW counterde er lustig op los. Ajax kon in het geheel geen vuist maken, Lammers bekroonde bijna de aansluitingstreffer: zijn vlammend afstand schot werd te nauwer nood tot corner verwerkt. De tijd begon voor Ajax te dringen en de ploeg ging achterin één op één spelen.

33282ecff4013ba91c062daddbd76c97.jpg

Na 72 minuten gooide WV-HEDW de wedstrijd in het slot: een overtreding op het middenveld bleef onbestraft en terwijl Ajax op het fluitsignaal stond te wachten gingen de Middenmeerbewoners er als een haas vandoor om van dichtbij de 3-0 aan te tekenen. Het bikkelharde voetbalgevecht op het aardappelenveld was beslist. Dat WV-HEDW vlak voor tijd nog naar 4-0 counterde was slechts voor de statistieken.
Het goede nieuws kwam van de andere velden, waar Spakenburg met 3-0 had verloren van Odin’59 en Volendam niet verder was gekomen dan 2-2 bij Swift zodat Ajax zijn voorsprong met 5 en 6 punten behoudt op de achter volgers.

Klik hier voor 80 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share