Dubbel programma pakt goed uit voor Veteranen (35+)

Afgelopen donderdagavond stond voor de Ajax veteranen (35+) de inhaalwedstrijd tegen Alliance ’22 op het programma. Dat betekent doorgaans een lastige wedstrijd en dat werd het dan ook. Na eerst twee keer goed te zijn weggekomen kwam Ajax op een 1-0 voorsprong door een prachtige vrije trap van Rubin van der Veen.

Na rust was het opnieuw een prachtige vrije trap. Dit keer genomen door Dennis Husers en raak geschoten (2-0). Nadat Alliance ’22 iets had terug gedaan (2-1) maakte Ajax, na een mooi opgezette aanval vanuit het centrum, de 3-1 (Lenny Macnack) en vlak hierna zelfs 4-1 (Kwong Steinrath). Ajax kende zo een prima generale voor de zware uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC twee dagen later.

Door het afstaan van spelers aan andere teams i.v.m. blessures (o.a. Stephan Lee, Dave Hogendorp, Dennis Husers, Samuelsson De Carvalho Mello, Mervin Groenhart en Remco Worst) aan de zaterdag 3 en Maikel Schats en Giovanni Frankel aan de zaterdag 5, had Ajax een kleine groep tot zijn beschikking.

De mannen van trainer Jan Buskermolen begonnen heel sterk en speelde het eerste half uur fantastisch. De Haarlemmers kwamen nauwelijks aan voetballen toe en Ajax kreeg kansen na mooie aanvallen. Een zo’n aanval werd afgerond door Lenny Macnack (0-1). Door een penalty werd het na 35 minuten spelen 1-1, maar zelfs dat deerde Ajax niet. Het was de goed spelende Johnny Bakarbessy die niet veel later de dik verdiende 1-2 op het scorebord kon zetten, gevolgd door opnieuw een doelpunt van Macnack die zo voor de ruststand zorgde (1-3).

Kort na rust speelt Henk Schulz sportief de bal terug na een blessure. In plaats de bal gewoon over de zijlijn te trappen schiet hij deze door het midden naar de middellijn waar een speler van HFC staat. Uit de aanval die hierop ontstaat weet de Koninklijke de aansluitingstreffer te scoren (2-3). Toch raakten de Veteranen niet van slag. Ara Heuvel, die op aangeven van Schulz, weet zelfs de 2-4 aan te tekenen. Dit bleek de genadeklap te zijn, want in de minuten die resteerden was het doelpuntenmachine Paul Burgers die na zijn invalbeurt nog tweemaal wist te scoren. Eindstand derhalve 2-6.

De derde helft was heel gezellig in de kantine waar de hapjes en drankjes goed werden genuttigd. Nog gezelliger werd het toen Ajax te horen kreeg dat concurrent ZOB gelijk blijkt te hebben gespeeld tegen Zuidoost United (1-1). Ajax is zo de nieuwe en trotse koploper.

Uitblinker was vandaag zonder twijfel Alain Wagijo terwijl ook doelman Marco Ruitenbeek, die vroeg in de wedstrijd een lichte blessure opliep maar toch doorspeelde, zijn mannetje stond in het doel.

Ajax gaat zich opmaken voor het komend weekend waar een wedstrijd in Nijmegen tegen oud-NEC op het programma staat en NEC – Ajax zal gaan bezoeken.

Tekst: Henk Schulz

Share