Zaterdag 2 blijft koploper na zege op Huizen

0KA2.jpg

Ajax heeft vanmiddag op het eigen kunstgras de vieze smaak van de 4-0 nederlaag tegen stadsgenoot WV-HEDW 2 kunnen wegpoetsen door tegen middenmoter Huizen 2 met 2-0 te winnen. De doelpunten werden gedeeld over beide helften en gemaakt door verdedigers Kessing en Lammers.

Ajax zat.2-Huizen 2

Verslag: Rob

Nadat Ajax twee uitwedstrijden op minder geweldig grasvelden speelde, was het nu weer het vertrouwde kunstgras op de Toekomst waar het Ajax spel toch beter tot z’n recht komt. En dat zagen we al na 2 minuten toen na goed samenspel op het middenveld Huizen een vrije trap moest weggeven welke door Kranenburg fraai werd genomen maar keeper Hermans kon de bal over het doel tikken. Hierna vertoonde Huizen zich vaker in het strafschopgebied van doelman Kool die ook regelmatig in actie moest komen.

0KAj.jpg

Hierna volgte een fase waarin Ajax en Huizen grossierden in balverlies wat het kijkspel niet ten goede kwam. Langzamerhand pakte Ajax weer de regie in de wedstrijd, zonder nog echt tot kansen te komen. Na 20 minuten greep coach Le Grand al in en bracht Schoenaker voor Doorson. Hierna kreeg de ploeg enkele kansen via Kranenburg, Contrucci en Heij, maar de keeper stond in de weg of het vizier niet op scherp.

0Kln.jpg

Net na een half uur spelen was het wel raak toen Kessing uit een corner van Kranenburg raak kopte (1-0). Zo werd het goede spel van de fase ervoor eindelijk beloond. Helaas kon Ajax in de minuten die volgden niet verder doordrukken omdat het spel regelmatig stil lag voor blessurebehandelingen aan de kant van Huizen. Vlak voor rust had Joren de 2-0 op z’n schoen na een slim steekballetje van Heij, maar de mee opgekomen verdediger schoot tegen de paal. Zo ging Ajax met een krappe 1-0 voorsprong rusten en was de conclusie dat de ploeg in de tweede helft wel iets beter moest presteren.

0KA5.jpg

Het was echter Huizen dat goed uit de startblokken kwam en doelman Kool tot een katachtige redding dwong door een inzet over de lat te tikken. Ook Ajax kreeg een grote kans toen Karadag een schot kon lossen dat de keeper in twee keer pas klemvast kreeg. Joren verliet het veld voor Hoogland waardoor Lammers naar zijn positie op rechtsachter verhuisde. Toch kwam de aanvoerder regelmatig mee naar voren en in de 17e minuut na rust vuurde hij een schot af dat rakelings over ging. Ook een speler van Huizen was dicht bij een doelpunt toen hij uit een verre ingooi de bal op de bovenkant van de lat tikte.

0KA3.jpg

Zo was duidelijk dat Ajax met vuur speelde en nog een doelpunt voor een gerust gevoel zou zorgen. Streekstra kwam in het veld voor Karadag. Een kwartier voor tijd had Heij de 2-0 op z’n schoen nadat Kranenburg hem in het strafschopgebied aanspeelde, maar net naast schoot. Hierna was het ook Contrucci die de andere paal raakte. Vijf minuten voor tijd wordt het alsnog 2-0 toen Kranenburg binnen de zestienmeter gevloerd werd en Lammers de toegekende strafschop snoeihard in schoot. Hierna was het verzet van Huizen gebroken en lieten de Amsterdamners na de stand op te hogen, maar dat zou iets teveel van het goede geweest zijn.

0Klx.jpg

Zo won Ajax het duel uiteindelijk verdiend en revancheerde de ploeg zich voor de smakelijke nederlaag van vorige week. Doordat ook Spakenburg en Volendam van respectievelijk SVL en GVVV wonnen, blijft de stand aan kop in de Reserve Hoofdklasse A gelijk.

0Klg.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling: Kool, Silooy, Kessing, Stoker, Joren, Doorson, Contrucci, Karadag, Heij, Lammers, Kranenburg.
Wissel: Kuiper, Schoenaker, Hoogland, Streekstra

Share