voorbeschouwing Ajax 2 – GVVV 2: Titel in zicht !

Ruim een jaar na de titel in de reserve Hoofdklasse A staat Ajax zaterdag 2 morgen op de drempel van weer een kampioenschap in dezelfde klasse. Thuis tegen GVVV 2 heeft het team van trainer Detlef Le Grand genoeg aan één punt om dit te bewerkstelligen.

Ajax begon het seizoen uitstekend en haalde in de eerste zeven wedstrijden liefst 19 punten alvorens Spakenburg 2 Ajax begin november op De Toekomst de eerste nederlaag toebracht (1-2). De week erop bleek ook “angstgegner” Swift 2 te sterk op het Olympiaplein (3-2), maar verder liet Ajax geen steek vallen meer vallen voor de winterstop. Desondanks ging Spakenburg na 12 wedstrijden en 29 punten als winterkampioen de boeken in met Ajax en Volendam in het kielzog op resp. één punt en twee punten achterstand. Deze drie teams zouden gaan uitmaken wie de nieuwe kampioen zou gaan worden.

Direct bij de hervatting van de competitie, eind januari, liepen “De Blauwen” schade op in Veenendaal en verdeelde met Volendam de punten waardoor Ajax de lachende derde werd. Medio februari deelden ook Ajax en Volendam de punten, maar daarna maakten zowel Spakenburg als Volendam teveel (onnodige) misstappen. Cruciaal was op 11 maart de zege van Ajax bij Spakenburg (middels een penalty in blessuretijd) en de nederlaag van Volendam thuis tegen ODIN’59. Ajax maakte nog slechts één misstap (4-0 nederlaag bij WV-HEDW op 1 april) waardoor met nog twee speelronden te gaan de schaal in zicht is. Ajax staat bovenaan met 51 punten uit 22 wedstrijden, Spakenburg volgt met 48 uit 23 en Volendam is geen kanshebber meer met 43 uit 22. De tegenstander van morgen GVVV 2 vinden we terug op de 9e plek met 23 punten uit 22 wedstrijden. De resultaten uit de historie tussen Ajax en GVVV geven geen geruststellende gedachte dat het morgen wel goed komt. Ajax zal volledig zich moeten gaan inzetten om de titel te prolongeren, maar dat zal deze week op de trainingen niet tegen dovemansoren zijn gezegd.

Mocht Ajax de titel binnenslepen dan wacht een lange weg naar de algehele titel die zijn climax ergens in juni zal krijgen. Vorig seizoen werd het schitterend toetje, maar ontbrak de slagroom omdat Koninklijke HFC 2 te sterk was voor Ajax in de algehele finale voor reserveteams. De Haarlemmers zijn echter onlangs wederom kampioen geworden van de reserve Hoofdklasse A op de zondag. Een revanche is daarom nog steeds een denkbaar scenario. Maar goed, eerst maar eens morgen. Een geweldige prestatie opnieuw van onze mannen en begeleidende staf met naast trainer Detlef Le Grand nog teammanager Andre Stuijf, ass. scheidsrechter Tom van Eijsden en fysiotherapeut Ron Klaver.

Kom morgen allemaal naar De Toekomst voor AJAX 2 – GVVV 2, aanvang 12:00 uur. De toegang is gratis !

Share