Ajax Zaterdag 2 flikt het weer … KAMPIOEN !

0CHV.jpg

Ajax zaterdag 2 is vanmiddag, evenals vorig seizoen, kampioen van de reserve Hoofdklasse A. Na een ruststand van 3-0 werd GVVV 2 uiteindelijk met 4-1 verslagen.

ajax zat.2-gvvv 2

0Cuf.jpg

Verslag: Rob

Na een lang en enerverend seizoen lonkte vanmiddag voor Ajax Zaterdag 2 net als vorig seizoen het kampioenschap van de Reserve Hoofdklasse A. Nu wel op het eigen sportpark de Toekomst wat – met alle respect voor Woudenberg- toch iets feestelijker is dan de uitwedstrijd van vorig jaar. Het moet gezegd worden: de technische staf onder leiding van Detlef le Grand heeft ook dit keer weer een topprestatie geleverd door met een groot aantal nieuwkomers en veel verschuivingen van en naar het eerste elftal toch weer aan kop te staan van één van de sterkste Reserve Hoofdklassen van het land met gerenommeerde andere clubs als Spakenburg, IJsselmeervogels, GVVV, DOVO, Huizen, Odin’59 en WVHEDW.

0Cui.jpg

Ajax begon zeer gedreven en al snel claimde Fransberg een penalty nadat hij vond dat hij onrechtmatig was gestuit in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter besliste anders. Nadat Kranenburg eerst nog de keeper op z’n weg vond, was het na 5 minuten al raak: Lammers vond Fransberg die deed wat hij dit seizoen al vaker deed in Zaterdag 2: scoren (1-0). GVVV gaf zich nog niet gewonnen want 5 minuten later verscheen ineens De Vaal voor keeper Kool, maar zijn inzet was te slap om de goalie te verrassen. Vlak daarna was het gelopen toen Kranenburg na een vlotlopende aanval vrij voor de keeper de hoek kon uitkiezen (2-0). GVVV spartelde nog tegen met een schot tegen de lat, maar niets leek erop dat het feestje van Ajax verstoord kon worden.

0Cu9.jpg

Dat dachten de spelers blijkbaar ook, want het tempo ging omlaag en zo viel er in de periode hierna weinig te beleven. Pas op slag van het half uur kon Lammers opstomen richting het strafschopgebied en kwam daarin ten val maar ook nu zag scheidrechter vd Broek geen aanleiding voor een penalty. Vijf minuten was het wel weer raak toen Fransberg op de rand van de zestienmeter werd neergelegd en zelf de vrije trap onberispelijk in schoot (3-0). Vlak voor rust produceerde GVVV nog een schot in het zijnet maar zonder zelf een hoog niveau te halen, had Ajax voor rust z’n zaakjes al prima voor elkaar.

0CuF.jpg

Na de pauze was de concentratie weer terug en al na 2 minuten kreeg de ploeg een vrije trap na een overtreding op Lammers: Kranenburg schoot via een speler van GVVV rakelings naast. Wollgarten werd gewisseld voor Leenen, waardoor De Jong linksachter ging spelen. De verse kracht gaf meteen zijn visitekaartje af met een fraaie steekpass op Hoogland die echter te zwaar gehinderd werd om het de doelman van de Veenendalers echt lastig te maken.

0CuN.jpg

Hierna volgden nog kansen voor Kranenburg, Fransberg en bijna een eigen doelpunt, maar het vizier stond niet op scherp. Sterker nog: in de 68e minuut wist GVVV tegen te scoren uit een vrije trap (3-1). Fransberg verliet het veld voor Okay. De spits werd al snel gevloerd buiten het strafschopgebied: de vrije trap van Kranenburg ging rakelings over. Vijf minuten voor tijd kwam de niet fitte Schoenaker binnen de lijnen voor Contrucci. GVVV perste er nog een slotoffensiefje uit, maar de zege van Ajax kwam niet meer in gevaar. Sterker nog: Leenen zorgde op fraaie wijze voor de 4-1 eindstand. Zo werd de ploeg weer kampioen en kan zich opmaken voor de kampioenscompetite.

0Cus.jpg

Klik hier voor veel meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

0CXY.jpg

Video:

Later meer.

Share