Tiental Ajax niet opgewassen tegen Jodan Boys … 2-4

wedstrijdbeleving van Marcel

Na het teleurstellende duel vorige week in Barendrecht tegen Smitshoek werden een aantal aspecten maar weer eens pijnlijk blootgelegd en dus ook bevestigd. Het wisselvallige Ajax, dat prima perioden in de competitie heeft afgewerkt, gaf in beslissende fasen niet thuis waardoor meedoen om het kampioensschap en later ook strijden om een promotieplek als sneeuw voor de zon verdween. Uiteraard mag je niet voorbij gaan aan de blessuregolf die Ajax ten deel viel en het grote gemis van een afmaker in de voorhoede. Het duel tegen Jodan Boys was er hierdoor wel één om des keizersbaard.

Jack van Moerkerk opende de score

Onder het genot van het heerlijke lentezonnetje viel de eerste doelpoging te noteren in de 7e minuut toen Fanny Waandels op de benen schoot van doelman Hazelaar. Ajax, dat rustig uit de startblokken kwam, zag zijn eerste kans in de 11e minuut meteen omgezet worden in een doelpunt. Het was na een prima individuele actie van Reda Kharchouch Jack van Moerkerk die met een simpele intikker de 1-0 op het scorebord mocht brengen. Lang konden de Amsterdammers er niet van genieten, want direct in de tegenaanval was het Fanny Waandels die Rolf Hazelaar omspeelde en vervolgens werd neergelegd. De strafschop die volgde was logisch en doelman Hazelaar mocht met slechts geel de leidsman van dienst (de heer Kieft) dankbaar zijn. De toegekende penalty werd vervolgens door Levi Marengo gemist of moeten we doelman Hazelaar toch alle credits geven ?

Stefano Seedorf is Mohammed Bellahcen te snel af

Zo was het duel levendig, maar zeker niet hoogstaand. Er werd gewoon leuk en ongedwongen gevoetbald door beide teams. Onze gasten uit Gouda kwamen heel stiekem steeds beter in het duel en dus was de gelijkmaker in de 23e minuut niet geheel verrassend. Het was Enzo Huntink die, op aangeven van Mitchel Heerkens, die voor de 1-1 zorgde. Het duel kreeg steeds meer een vrijblijvend karakter en er waren weinig echt doelgerichte acties, maar als deze er dan wel waren dan was het ook meteen smullen. Zo ook in de 30e minuut toen wederom een uitstekende individuele actie van Reda Kharchouch Stanley Akoy wist te bereiken die meteen uithaalde voor een prachtige 2-1 voorsprong. Ajax leek hierna even door te drukken. Het mocht ruim vijf minuten voor rust een vrije trap nemen die voor paniek zorgde in de Jodan Boys defensie, maar tot tweemaal aan toe was het doelman van de Linden die wist te redden op inzetten van Bilal el Amrani en Siver Abdulrahman. De eerste helft was voorbij en aan alles was te merken dat er geen belangen meer op het spel stonden.

Reda Kharchouch speelde een prima wedstrijd

Na rust leek er wat meer spirit in te zitten. Het duel golfde wederom op en neer met Ajax dat duidelijk de boventoon voerde. Na een klein kwartiertje kreeg Bilal el Amrani een presentje van de Goudse defensie, maar oog in oog met de doelman wist hij deze jammerlijk niet uit te pakken. Zo had Ajax het duel in het slot kunnen gooien, deed dat dus niet en kreeg wel een hele dure rekening hiervoor gepresenteerd. Het duwtje dat Donaldo Sanches Silva gaf aan Enzo Huntink werd resoluut bestraft met een rode kaart op het randje van het strafschopgebied. De vrije trap die volgde werd onberispelijk binnen geschoten door Levi Marengo en dus had Ajax nog ruim een half uur om het huzarenstukje (lange tijd spelen met een man minder en winnen) van Mijdrecht en Sassenheim te evenaren. Echter, aan alles zag je dat Ajax vanaf dat moment een verloren wedstrijd aan het spelen was. De grip was weg op het duel en Jodan Boys kon op zijn dooie gemak het duel controleren en naar zich toetrekken.

Donald Sanches Silva kreeg vanmiddag rood

Ajax kwam met al zijn goede bedoelingen niet meer in het stuk voor en dus was de 2-3 in de 71e minuut een logisch gevolg. Na een voorzet van Bram van Loon was het Fanny Waandels die binnenkopte. Bij Ajax was de wilskracht en het geloof ver te zoeken en dus werd de slotfase van het duel afgewerkt zonder dat je bij Ajax nog het idee kreeg dat er nog wat in zat. Des te pijnlijker was de 2-4. Het was, na een keurig overstapje van el Idrissi, Fanny Waandels die wist te scoren. Ajax liet opnieuw punten liggen die in grote delen van de wedstrijd eigenlijk al aan Ajax toe te schrijven waren. Typerend eigenlijk voor dit bijna verlopen seizoen.

Donny van der Dussen stond in de basis

Volgende week het laatste duel van Ajax in Ridderkerk bij RVVH en dan is het seizoen voorbij. Ondergetekende en het overige kleine, hondstrouwe groepje supporters hebben er dan zo’n 1960 kilometer (!) erop zitten (exclusief beker- en oefenduels). Hopelijk voor de spelers genoeg redenen om juist deze mensen te bedanken met drie punten.

Bilal el Amrani in duel met keeper Tim van de Linden

Klik hier voor extra foto’s van deze wedstrijd.

AJAX – JODAN BOYS 2-4 (2-1)
Doelpunten: 12. Jack van Moerkerk 1-0, 24. Enzo Huntink 1-1, 31 Stanley Akoy 2-1, 63. Levi Marengo 2-2, 71. Fanuel Waandels 2-3, 90. Fanuel Waandels 2-4
Scheidsrechter: W. Kieft
Toeschouwers: 200
Gele kaarten: Rolf Hazelaar en Roy Deken (beiden Ajax), Mitchel Heerkens (Jodan Boys)
Rode kaart: Donaldo Sanches Silva (Ajax)
Opstelling Ajax: Rolf Hazelaar, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Donaldo Sanches Silva, Stefano Seedorf (87. Shaquille Doorson), Reda Kharchouch, Donny van der Dussen (85. Bobby Bosma), Bilal el Amrani (70. Lars Middelwijk), Stanley Akoy, Jack van Moerkerk
Opstelling Jodan Boys: Tim van de Linden, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Bram van Loon, Martijn Jansen (46. Romario dos Santos), Leroy Brank, Levi Marengo (67. Bradley el Idrisi), Fanuel Waandels, Enzo Huntink, Mitchel Heerkens (55. Adil Akanioui), Mo Bellahcen

Media:
– Klik hier voor een verslag op VOZ

Share