Ajax verliest eerste oefenduel

1718aja_vol01.jpg

Nadat het geplande oefenduel van afgelopen zaterdag tegen Jong Ajax werd geannuleerd stond de datum van dinsdag 1 augustus nog nadrukkelijker omcirkeld. De bal rolt weer op de Toekomst en ook ik laat vanaf vandaag de inkt weer met liefde vloeien op het papier voor al onze trouwe lezers. Natuurlijk zullen mijn stukjes in deze voorbereiding inhoudelijk nog niet zo zijn zoals u gewend bent (wat korter), maar dat komt goed.

Ajax_zat_am_RKAV_Volendam

1718aja_vol02

wedstrijdbeleving door Marcel

Als eerste viel uiteraard op de terugkeer van een aantal “oude” bekenden aan onze kant. Daarover later in de voorbereiding meer. De amateurtak van Volendam, uitkomend in de eerste klasse, was vanavond onze eerste opponent. De wijdbroeken zijn iets langer al aan het seizoen begonnen en hadden zelfs al een wedstrijd in de benen. Desondanks had het in de openingsfase weinig in te brengen tegen een gretig Ajax.

1718aja_vol03

Dat werd in de 8e minuut geïllustreerd toen Bilal el Amrani op de lat schoot. Verder dan een hoop dadendrang kwamen de Amsterdammers niet. Volendam herpakte zich goed en was grote delen van de eerste helft minstens gelijkwaardig aan Ajax. Het liet op het half uur een grote kans liggen op de 0-1. Ondanks het vele balbezit kon Ajax voor de goal nog weinig potten breken en zo werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand.

1718aja_vol04

Na rust en de vele wissels had Ajax zichtbaar moeite om zich echt te onderscheiden en moest zelfs in de 62e minuut de 0-1 incasseren nadat onze eigen Jake Wollgarten de bal ongelukkig had getoucheerd. Vlak hiervoor ontsnapte Ajax overigens al aan een achterstand na een pegel op de lat. De Ajacieden bleven hierna driftig op zoek naar meer, maar het had zichtbaar en logischerwijs nog moeite met de automatismen binnen het team. Volendam, dat prima tegenstand bood, kwam in de 76e minuut op 0-2 via Kras die een vrije trap ongehinderd binnenkopte.

1718aja_vol05

In de slotfase was Siver Abdulrahman ongelukkig toen zijn inzet op de buitenkant van de paal belandde. Even later was het wel raak. Na goed voorbereidend werk van Bilal el Amrani was het de teruggekeerde (van Quick Boys) Kenneth Misa-Danso die de 1-2 binnenschoot hetgeen ook de eindstand werd.

1718aja_vol06.jpg

Conclusie ? Een nuttige oefenpot en de spieren zijn weer gekraakt. Op naar aanstaande zaterdag als Jong Volendam op bezoek komt.

Media:
– Klik hier voor een verslag op HAV

Share