Ajax verliest weer van Volendam

1718aja_jvol05.jpg
Na afgelopen dinsdag stond er vanmiddag op De Toekomst, op het vernieuwde kunstgrasveld met kurkkorrels, wederom een onderonsje op het programma tussen Ajax en Volendam. Ditmaal waren het de beloften uit het vissersdorp.

Ajaxzat.am.-jongVolendam.png
wedstrijdbeleving door Marcel

Ajax en Volendam waren iets eerder aan hun duel begonnen (jammer dat deze wijziging niet werd gecommuniceerd), maar beide teams zaten toch nog in hun aftastende fase. De eerste kans van de wedstrijd (voor Volendam) na een klein kwartiertje werd dus keurig bewaard toen het schrijvende deel van de supporters wel aanwezig was. Onder prima omstandigheden ontspon zich een leuk, open duel waar beide teams niets voor elkaar onder deden. Zowel Ajax als Jong Volendam streden met open vizier. Ondanks de wat betere mogelijkheden voor Volendam mocht Ajax gedreven werken aan het smeden van wat straks een geolied team moet opleveren. Dat de wijdbroeken na een dik halfuur de leiding namen was niet zo geheel vreemd aangezien al diverse malen speldenprikken werden uitgedeeld. Het was overigens Kay Tejan die beheerst binnen schoof (0-1). Ajax liet vijf minuten later van zich horen via Zakaria el Biyar (overgekomen van Huizen) die maar net voorlangs schoot. Na een levendig eerste bedrijf met leuk voetbal werd wel duidelijk dat Ajax tot het zestienmetergebied vaak uitstekend uit de verf komt, maar dat de efficiëntie voor het doel nog niet in de genen is geïnstalleerd.

1718aja_jvol02
Na de thee begonnen de gasten prima en binnen het eerste kwart lieten de Oranjehemden een paar dotjes van kansen liggen. Met inmiddels Yassin Roosblad op doel voor Stephan Veenboer kreeg Ajax kreeg zijn eerste kans na rust in de 61e minuut. De gedreven Maurice Renger (afkomstig van JOS Watergraafsmeer) schoot in kansrijke positie wild over. Toch moesten de Amsterdammers in de tweede helft zich gaandeweg steeds meer aanpassen aan Volendam. Het liep allemaal wat stroever dan in het eerste bedrijf. Het leek erop dat het veld steeds groter werd en Ajax vaker moest corrigeren dan dat het zelf mee kon voetballen. Het was daarom andermaal niet geheel onverwachts dat Jong Volendam in de 80e minuut ruimer afstand nam (Jordy Hilterman scoorde de 0-2).

1718aja_jvol01
Ajax leek het beste bewaard te hebben voor de slotfase, want niet veel later was het een uitstekende actie van de teruggekeerde Glenn van Zoolingen (AFC) die de opleving van Ajax inleidde. Hij bracht de bal naar Jack van Moerkerk die via de keeper overschoot. Even later wel de beloning in de 82e minuut toen Bobby Bosma zijn individuele actie abrupt onderbroken zag worden. De toegekende penalty werd door Bilal el Amrani binnen geschoten (1-2). Hierna was Ajax nog dicht bij de gelijkmaker via Stefano Seedorf, maar ook ditmaal werd er dus verloren met 1-2 van Volendam. Zo kunnen we langzaam concluderen dat het met de potentie binnen dit team wel goed zit, maar dat het scorende vermogen een punt van aandacht zal blijven. Aanstaande woensdag krijgt de voorbereiding zijn vervolg in Harderwijk tegen sv Urk om de Zuiderzee cup.

1718aja_jvol04.jpg
Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Alex de Bruijne, Rience Schurman, Glenn van Zoolingen, Jack van Moerkerk, Stanley Akoy, Kenneth Misa-Danso, Cerilio Cijntje, Zakaria el Biyar.

Wissels bij aanvang: Yassin Roosblad, Jake Wollgarten, Lars Middelwijk, Berry van ‘t Land, Mike van ‘t Land, Maurice Renger, Stefano Seedorf, Bobby Bosma, Bilal el Amrani.

Share