Zuiderzeecup: Remise tussen Urk en Ajax … 1-1

1718urk_aja01

ajax-urk.png

Andermaal mocht Ajax het uitstekend georganiseerde Zuiderzeecup-toernooi bezoeken bij VVOG en wederom moest het de degens kruisen met sv Urk. Pikant detail is nu wel dat beide teams elkaar dit seizoen gaan tegenkomen in de competitie.

Wedstrijdbeleving: Marcel

We waren reuze benieuwd welke stappen Ajax gemaakt zou hebben na twee oefenduels. Dit in de wetenschap dat de Amsterdammers vooralsnog alleen tegen tegenstanders speelt uit een traditioneel vissersdorp (Volendam 2x, Urk, Harderwijk en/of Huizen). De start van de Amsterdammers was nu niet bepaald je van het. Voor dat we het door hadden bestrafte de scheidsrechter het te hoog geheven been van Alex de Bruijne, die overigens een prima pot voetbalde, en zo belandde na slechts 4 minuten spelen de bal al op de stip. Maar Riekert Jan Brands was zo vriendelijk om dit presentje ver naast te schieten en zo kon Ajax eindelijk echt gaan beginnen aan het duel dat men overigens vorig jaar nipt wist te winnen. Het antwoord van Ajax was daadkrachtig, want in de 7e minuut wist Bobby Bosma chaotisch uitverdedigen van sv Urk te bestraffen. De onderschepping van de bal eindigde daarna met een sierlijke boogbal in het net (0-1), alhoewel de verdediging van Urk er nog dicht bij was om het leer te onderscheppen.

1718urk_aja02

Daarna trokken de Amsterdammers het initiatief naar zich toe en dicteerden vervolgens het wedstrijdbeeld met vlot lopende aanvallen. Urk, dat behoorlijk van zich af beet en af en toe zich fysiek liet gelden, kreeg zo nu en dan toch behoorlijke mogelijkheden. Zo ook in de 31e minuut toen de bal maar ternauwernood naast ging. Ajax bleef licht de bovenliggende partij, maar net zoals in de vorige twee oefenduels stokte het aanvalsspel van Ajax vaak voor de goal en dus was de marge met rust nog broos.

1718urk_aja03

Na de pauze zagen we een geheel ander Urk. De eerste kans na 5 minuten was al een waarschuwing, maar dat de Urkers uit een ander vaatje tapten werd al snel zichtbaar
Ajax kreeg steeds meer moeite om de lijn van de eerste helft te continueren en dus was het regelmatig alle hens aan dek bijvoorbeeld in de 63e minuut toen Ajax in een ouderwetse scrimmage ontsnapte aan de gelijkmaker. Ook Urk had moeite met de scherpte voor de goal en dus bleef Ajax op de been ondanks het betere veldspel na rust van de tegenstander en zo tikte de klok langzaam richting het laatste gedeelte van dit boeiende duel. Toch moesten de Amsterdammers capituleren in de 79e minuut toen na slordig balverlies de bal diep werd gegeven en juist op dat moment gleed Tim de Jong uit waardoor de weg naar het doel geheel open kwam te liggen. Het was vervolgens voor Lucas Nagel een koud kunstje om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te brengen.

1718urk_aja04.jpg

Gek genoeg drukte Urk niet door en herpakte Ajax zich met de frisse Stanley Akoy en Kenneth Misa Danso inmiddels in de gelederen ontstond er weer dreiging en kwam het voetbal weer terug in het team. Dat werd bijna beloond in de 87e minuut toen Tim de Jong pardoes de bal voor zijn voeten kreeg na een corner, maar op twee meter voor het doel wist de Urker-doelman uitstekend te redden.

1718urk_aja06.jpg

Na 90 interessante minuten voetbal waar het duel duidelijk twee gezichten had gekend, moesten we ons opmaken voor de penalties en dat werd een ware show. Wie vanavond een LOI-cursus “Hoe neem ik een strafschop ?” had willen volgen had aanwezig moeten zijn in Harderwijk. De eerste 12 penalties werden door beide teams zo meedogenloos en vol overtuiging genomen, dat beide keepers alleen maar konden toekijken (doelpuntenmakers voor Ajax waren El Amrani, Misa-Danso, B. van ‘t Land, Middelwijk, Akoy en van Moerkerk. Pas bij de 7e strafschop van Urk kon doelman Yassin Roosblad namens Ajax in actie komen en hoe. Met een katachtige reflex wist hij het leer te keren en dus mocht Edwin Soenarto de finale plek veilig stellen wat hij ook met verve deed. Aldus staan de Amsterdammers wederom in de finale tegen VVOG dat sv Huizen met 2-1 versloeg. Aanstaande zaterdag (aanvang 15.30 uur) onze volgende afspraak !

1718urk_aja07.jpg

Opstelling Ajax: Yassin Roosblad, Jake Wollgarten, Glenn van Zoolingen, Alex de Bruijne, Mike van ‘t Land, Bobby Bosma, Maurice Renger, Bilal el Amrani, Stefano Seedorf, Cerillio Cijntje, Lars Middelwijk.

Wissels bij aanvang: Jan Ziere, Edwin Soenarto, Tim de Jong, Stanley Akoy, Berry van ‘t Land, Kenneth Misa Danso, Zakaria el Biyar, Jack van Moerkerk.

Opstelling Urk: Visser (k), Dijkhuizen, Dunnink, Snoek, Brands, Tol, Wezelman, Nentjes, Schraal, de Boer, Brands.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share