Zuiderzeecup: Ajax delft onderspit in finale tegen VVOG

1718vvo_aja00

Ajax is vanmiddag er weer niet in geslaagd de Zuiderzeecup te winnen. De ploeg kwam in Harderwijk nog wel op voorsprong, maar incasseerde na de pauze twee tegendoelpunten en verloor zo de finale van gastheer VVOG.

Wedstrijdbeleving: Marcel

Een kopie van vorig seizoen stond vanmiddag op het programma in Harderwijk en zo mochten de Amsterdammers zich revancheren voor de verloren finale van de vorige editie. En dat wilde de Ajacieden maar al te graag doen, want binnen de minuut verscheen Stanley Akoy oog in oog met doelman Koornberg maar voor de goal verscheen niet de gewenste speler om de bal in het lege doel te schuiven. De toon was gezet: Ajax speelde fris overtuigend aanvallend voetbal waar de thuisclub geen enkel antwoord op had met name de dribbels van Kenneth Misa Danso en de onvoorspelbare acties van Stanley Akoy waren een continue dreiging. Zo ook in de 8e minuut toen Zakaria el Biyar na een prima actie Stanley Akoy in staat stelde om uit te halen maar het schot bezat te weinig kracht.

1718vvo_aja04.jpg

De aanvalsdrift van de Amsterdammers kende geen grenzen: de thuisclub kreeg geen enkele gelegenheid om op te bouwen door de continue druk van het gehele team en dus was de 0-1 in de 12e minuut een logische optelsom van een uitstekend begin van Ajax. De inworp van Lars Middelwijk werd doorgekopt door Bilal el Amrani, waarna Kenneth Misa Danso in de verre hoek uithaalde. Ajax leek geenszins medelijden te hebben en met volle overtuiging werd er door gevoetbald, zo ook in de 21e minuut toen Bilal el Amrani rakelings naast schoot.

1718vvo_aja03.jpg

Ajax dwong VVOG tot het maken van foutjes en de thuisclub moest achteruit. Inmiddels werd de ongrijpbare Kenneth Misa Danso fors geraakt op de enkel en dus einde oefening, maar dat leek nog geen gevolgen te hebben voor Ajax want in de 24e minuut werd het zelfde recept gebruikt als bij de 0-1: ditmaal kwam het schot van Jack van Moerkerk wat gepakt werd door doelman Koornberg. De zeer overtuigende eerste 45 minuten werden afgesloten met een onbevredigend gevoel want Ajax liet de thuisclub in leven die tot dan aan toe nog geen enkele doelgerichte kans had gecreëerd.

1718vvo_aja02

Na rust leek het er even op of Ajax de lijn moeiteloos zou doortrekken, maar misschien mede door de vele wissels (??) stagneerde de machine en kroop de thuisclub langzaam uit zijn schulp. Dat leidde ertoe dat VVOG zich wat vaker liet gelden voorin en zo werden de Ajacieden wat vaker onder druk gezet: zo ook in de 63e minuut toen slordig balverlies Mustafa Kalkan in staat stelde om simpel de 1-1 binnen te schieten.

1718vvo_aja05.jpg

Ajax kon een stuk minder overtuigen dan misschien in de eerste 60 minuten maar ondanks het mindere c.q. slordige veldspel van de gasten leunde de thuisclub achterover om in de afwachtende houding toe te slaan en dat geschiedde in de 71e minuut toen andermaal onnodig balverlies Sam Doeve de bal opleverde die vervolgens geheel vrijwillig over een uitgestoken Ajax been heen kukelde .

1718vvo_aja06.jpg

De strafschop die werd toegekend werd onberispelijk door Guido de Graaf binnen geschoten (2-1). En zo liet Ajax vanmiddag behoorlijk het welbekende kaas van het brood eten en stond er een onnodige 2-1 tussenstand op het scorebord. Wat de Amsterdammers ook probeerden, ze konden geen vuist meer maken en zo speelde VVOG simpel de tijd vol zonder dat het ooit in aanmerking zou mogen komen voor de schoonheidsprijs.

1718vvo_aja07.jpg

Misschien is dat wel het verschil tussen Hoofdklasse en 3e divisie voetbal? Ajax liet voetballend grote delen van dit duel een uitstekende indruk achter, maar werd wederom geconfronteerd met het gebrek aan killersinstinct. Als dat maar geen eigen leven gaan lijden want daarvoor is er teveel potentie binnen dit team! A.s. dinsdag de volgende afspraak op de Toekomst tegen Alphense Boys (20:15u).

1718vvo_aja01

Klik hier voor 95 extra foto’s van deze wedstrijd EN hier om deze te bestellen.

12. 0-1 Kenneth Misa-Danso
65. 1-1 Kalkan
71. 2-1 Guido de Graaf (pen.)

Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Tim de Jong, Lars Middelwijk, Edwin Soenarto, Stanley Akoy, Berry van ‘t Land, Jack van Moerkerk, Glenn van Zoolingen, Bilal el Amrani, Zakaria el Biyar, Kenneth Misa Danso.
Wissels: Rience Schurman, Jake Wollgarten, Mike van ‘t Land, Maurice Renger, Stefano Seedorf, Bobby Bosma, Cerillio Cijntje, Yassin Roosblad.

1718vvo_aja01

Media:
– Klik hier voor een verslag op Het Kontakt Zuiderzee
– Klik hier voor het verslag van VVOG

Share