Zaterdag 2 verplettert RKAVIC in beker

1718aja_rka01

Ajax Zaterdag 2 is in de beker prima van start gegaan. Tegen vierdeklasser RKAVIC uit Amstelveen werd het na een 6-0 ruststand uiteindelijk 13-0.

Zat.2-_RKAVIC

Verslag: Andre & Rob

In de eerste wedstrijd voor de beker liet Ajax er duidelijk geen (kunst)gras over groeien, want vanaf de aftrap greep het RKAVIC bij de keel en dat resulteerde na 7 seconden met een schot van Main op de lat bij de doelman van de bezoekers. Nog geen 5 minuten later moest een verdediger zijn doelman assisteren door een inzet van Fransberg van de doellijn te halen. Het bleek slechts uitstel van executie. Te Vrede ging in de 8e minuut goed door tot de achterlijn, zijn trekbal belandde bij Fransberg en de spits maakte de 1-0 met een intikkertje.

1718aja_rka02

Na 15 minuten stuurde te Vrede Kranenburg weg. De linkerspits trok naar binnen, omspeelde twee tegenstanders en verraste de doelman met een schot met zijn chocoladebeen in de korte hoek (2-0). Weer twee minuten later moest de doelman het derde doelpunt uit het net halen, gemaakt door Fransberg na knap voorbereidend werk van Main. Even later trof Main zelf het doel na een knappe voorzet van Kranenburg (4-0). Het was inmiddels kat en muis binnen het strafschopgebied van de wanhopige Amstelveense tegenstander en een één-tweetje tussen Main en Kranenburg betekende 5-0. In de 36e minuut onderschepte v/d Kuijl de bal en stelde Main in staat de 6-0 aan te tekenen. Het was dat Ajax slordig was in de afwerking anders waren de dubbele cijfers al voor het rustsignaal bereikt.

1718aja_rka04

Na de pauze zagen wij Van Damme en R. Uhlenbeek in het veld. Vanaf de aftrap ging Ajax verder waar het voor rust gebleven was en al snel zagen we kansen voor Fransberg en Streekstra. In de 55e minuut was het wel raak toen Te Vrede de bal panklaar gaf op Fransberg die beheerst voor 7-0 zorgde. Even spartelde RKAVIC nog tegen met een uitval die keeper Roosblad kon pareren, maar een paar minuten later kon Van Damme uit een voorzet van alweer Te Vrede raak koppen (8-0). De verdediger kon naar hartelust opkomen aan de zijlijn en stelde Fransberg even later weer in staat te scoren (9-0).

1718aja_rka05

Joren moest daarna aangeslagen het veld verlaten en voor hem kwam C. Uhlenbeek. Hierna regende het weer kansen, maar stond het vizier aanvankelijk niet op scherp tot een kwartier voor tijd toen C. Uhlenbeek een afgeslagen bal kon intikken (10-0). Twee minuten later werd het zelfs dubbele cijfers toen Van der Kuijl van afstand scoorde (11-0).

1718aja_rka03

Tien minuten voor tijd dacht RKAVIC tegen te scoren maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In plaats daarvan werd het een paar minuten later 12-0 toen Celso Uhlenbeek zijn broer Rio de treffer gunde. Even later volgde zelfs het dozijn toen Djairin na een vlotlopende aanval de bal in de verre hoek schoot (13-0). Zo won Ajax 2 de eerste serieuze wedstrijd overtuigend. Volgende week wacht VVC in Nieuw Vennep opnieuw voor de beker.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax: Yassin Roosblad, Manolito Joren, Mathijs Stoker, Tijs Ernest, Soeremly te Vrede, Danny Streekstra, Cedric Main, Patrick van der Kuijl, Ricardo Fransberg, Shaquille Djairin, Regilio Kranenburg.

Wissels: Dalian van Damme, Rio Uhlenbeek, Celso Uhlenbeek.

Video:

Later meer.

Share