Zaterdag 2 bekert eenvoudig verder

1718aja_hoo01

Door een 5-0 overwinning in de derde poulewedstrijd bekert Ajax Zaterdag 2 op een eenvoudige manier verder.

Verslag: Rob

Ajax begon gedreven aan het duel en zette 3e klasser Hoofddorp vast op eigen helft. Al binnen een paar minuten werd Kranenburg fraai vrijgespeeld: zijn inzet ging rakelings naast. Even later was het de beurt aan Hoofddorp toen een speler doelman Ziere dacht te verrassen met een lob die op de lat kwam. Even later was het wel raak: Djairin was het eindpunt van een vlotlopende aanval en deponeerde de bal in de verre hoek (1-0).

1718aja_hoo02

In de fase hierna kwam Ajax niet verder dan een paar schoten over en naast het doel en beperkte Hoofddorp zich tot counters die vooralsnog scherpte ontbeerden. Maar na twintig minuten was dat ook afgelopen: Hoofddorp kwam amper meer van de eigen helft af, van opbouw was nauwelijks sprake en de bal werd lukraak over de zijlijn geknald.

1718aja_hoo03

Omdat Ajax verzuimde het af te maken, bleven de Hoofddorpers in de wedstrijd tot na 25 minuten Bosma een afgemeten voorzet gaf op Fransberg die beheerst afrondde (2-0). Hierna probeerden Joren en Van ‘t Land het van afstand maar konden de keeper van Hoofddorp niet verontrusten.
Hierdoor bleven de gasten in de wedstrijd en konden zelfs vijf minuten voor rust gevaarlijk voor het doel van Ziere verschijnen, maar de doelman redde bekwaam. Zo werd de rust met een 2-0 voorsprong gehaald.

1718aja_hoo04

Ook na de pauze was Ajax de bovenliggende partij. Van der Kuijl werd gewisseld voor Te Vrede. Vlak hierna kopte een speler van Hoofddorp uit een hoekschop op de paal: het was duidelijk dat Ajax nog een doelpunt nodig had om het duel in het slot te gooien. Die kwam in de 65e minuut toen Fransberg in de loop werd aangespeeld en voor de 3-0 zorgde.

1718aja_hoo05

Kranenburg en Joren werden gewisseld voor Streekstra en R. Uhlenbeek. Ajax probeerde de score verder op te voeren, maar schoten van onder meer Uhlenbeek, van ‘t Land, te Vrede en Fransberg waren niet succesvol. Vijf minuten voor tijd teisterde een schot van Bosma de lat en Uhlenbeek kon de rebound niet verzilveren. Luttele minuten later was Van ‘t Land wel succesvol (4-0). Het slotaccoord was voor Bosma die met een bekeken schuiver voor 5-0 zorgde.

1718aja_hoo06

Zo gaat Ajax Zat. 2 door in de beker met de alleszeggende cijfers: 3 gespeeld en gewonnen met doelsaldo 19-0!!

Opstelling: Ziere, Joren, Stoker, Ernest, Schurman, van ‘t Land, Bosma, vd Kuijl, Fransberg, Djairin, Kranenburg.
Wissels: Roosblad, van Damme, Streekstra, Uhlenbeek, te Vrede.

Share