Nipte overwinning Ajax op HZVV … 3-2

1617aja_hzv01Kenneth Misa Danso opende al vroeg de score

Ajax_zat_am_HZVV

wedstrijdbeleving van Marcel

Na die prachtige woensdagavond in de Arena (ondanks de grote nederlaag tegen FC Utrecht) moest het vizier weer gericht worden op de competitie. Ajax trof, als meest scorende team, het minst scorende team van de Hoofdklasse B. HZVV had echter evenveel punten. Niets leek een mooie middag te verstoren, de zon scheen volop en het groene kunstgras lachtte ons toe.

1617aja_hzv05Jack van Moerkerk

Die lach werd alleen maar groter bij spelers en supporters, want al na twee minuten spelen bereikte een diepe bal vanaf het middenveld Kenneth Misa-Danso. Hij ging er op links vandoor en diagonaal voor doelman Streulker verkoos hij de verre hoek voor de vroege 1-0 voorsprong. Ajax begon wederom dus zeer overtuigend, fris en energiek aan een duel en niet veel later kreeg Zakaria el Biyar een prima schietkans na uitstekend voorbereidend werk van Lars Middelwijk. Helaas vloog de bal centimeters naast de paal.

1617aja_hzv07Bilal el Amrani scoort vanaf elf meter

Ajax behield de druk en HZVV moest tot de 13e minuut wachten voordat het voor de eerste keer in de buurt kwam van doelman Stephan Veenboer. Toen kwam Ajax wel meteen met de schrik vrij (schot Kelly Joao). Net toen we het gevoel kregen dat HZVV zijn zaakjes wat beter op orde begon te krijgen sloeg Ajax weer toe. Nu met behulp van Erwin Breukelman die de bal binnen de zestienmeter met de hand blokkeerde na een hard schot van Zakaria el Biyar. De toegekende penalty werd vervolgens door Bilal el Amrani beheerst binnen geschoten (2-0).

1617aja_hzv03Edwin Soenarto in duel met Yoran Popovic

Ajax leek hierna de ingeslagen weg gewoon verder te bewandelen en had daarmee bijna succes in de 23e minuut toen een verre inworp voor de voeten kwam van Stanley Akoy. Zijn schot werd echter geblokt waarna Berry van t’ Land het nogmaals probeerde, maar ook nu scheelde het niet veel. Na een overtuigend begin begon HZVV zich steeds meer te roeren en ondanks de riante voorsprong maakte Ajax bij vlagen toch een nerveuze indruk. Wat er heel langzaam zat aan te komen geschiedde in de 27e minuut toen Yoran Popovic, ondanks verwoede pogingen op de doellijn van Lars Middelwijk, de 2-1 binnen schoot. Ajax moest weer gaan opletten, want de ploeg uit Hoogeveen begon zich steeds meer te herstellen na die flinke klap in het gezicht opgelopen in het eerste kwart van de wedstrijd. Ajax hield echter wel het betere veldspel en het had in de 39e minuut op 3-1 moeten komen. Na een uitmuntende bal van Siver Abdulrahman was het Kenneth Misa-Danso die alleen voor doelman Streulker faalde. Toch konden de Amsterdammers met een ruimere marge gaan rusten. Net toen we ons verzoend hadden met een 2-1 ruststand was het een vrije trap van Lars Middelwijk die werd doorgekopt door Siver Abdulrahman die daarmee Bilal el Amrani bediende. De spits kon vervolgens geheel vrijstaand de 3-1 binnen koppen. Zo konden we terug kijken op een bevredigende eerste helft , maar gek genoeg kreeg niemand het gevoel dat deze wedstrijd in de tas zat.

1617aja_hzv06Ricardo Fransberg viel in de 2e helft in

Na rust bewees spits Yoran Popovic dat tot tweemaal aan toe (50e minuut) toen Stephan Veenboer Ajax op de been hield. Het wedstrijdbeeld veranderde en misschien was de aanleiding wel de onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter die geen blessurebehandeling toeliet terwijl Siver Abdulrahman duidelijk in zijn gezicht geraakt was (het bloed stroomde uit zijn neus). Irritaties namen toe en onder invloed van de vele warrige beslissingen werd het voetbal steeds onrustiger en was er nauwelijks nog enige lijn te ontdekken bij beide teams. De wedstrijd lag veelvuldig stil wat het voetbal niet ten goede kwam. Het enige wat zo nu en dan nog ontbrak was een kop thee en een lekker koekje, want de vele praatclubjes op het veld zeiden genoeg over de randzaken die de boventoon voerden.

1617aja_hzv04In de 2e helft moest fysio Darsenio Biezen regelmatig aan de slag

Ajax probeerde het nog wel, maar op één of andere manier liep het niet meer. Ook onze gasten probeerden met man en macht het duel nog te kantelen. Ze waren of niet scherp genoeg voorin of het klein beetje kwaliteit ontbrak in de eindfase. Toch werd dit duel nog enigszins spannend omdat in de 80e minuut Siver Abdulrahman knullig balverlies leed (die overigens een puike wedstrijd speelde). Eerst was het Marlon Luchtenberg, die de vuisten van Stephan Veenboer op de proef stelde en deze werd gevolgd door een harde knal in de rebound van Jos Fidom die wel doel trof (3-2).

1617aja_hzv02Zakaria el Biyar had vanmiddag veel dreiging

Ajax leek nog te moeten gaan vrezen met nog ruim tien minuten te spelen, maar ondanks vijf minuten blessuretijd kon HZVV geen vuist meer maken (op een kans van Reza Hosseini na) en Ajax had zelfs via Ricardo Fransberg het duel definitief kunnen beslissen hetgeen niet gebeurde.
Uiteindelijk konden de armen voor derde achtereenvolgende keer in de lucht na drie hele zwaar bevochten punten. De povere tweede helft zullen we maar vergeten en de prima eerste helft onthouden. Hierop maar verder bouwen.

Tot ziens volgende week in Putten bij SDC.

1617aja_hzv08Ajax boekte vanmiddag een belangrijke zege

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

AJAX – HZVV 3-2 (3-1)
Doelpunten:2. Kenneth Misa-Danso 1-0, 16. Bilal el Amrani (strafschop) 2-0, 27. Yoran Popovic 2-1, 45. Bilal el Amrani 3-1, 80. Jos Fidom 3-2
Scheidsrechter: dhr. M.G. Paarhuis
Toeschouwers: 200
Gele kaarten: Edwin Soenarto, Jack van Moerkerk (beiden Ajax) en Kelly Joao, Alex Zomer en Jan Hup (allen HZVV)
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Edwin Soenarto , Glenn van Zoolingen, Siver Abdulrahman, Lars Middelwijk, Berry van ‘t Land, Zakaria el Biyar (Ricardo Fransberg), Jack van Moerkerk (Mike van ‘t Land), Bilal el Amrani, Stanley Akoy (Stefano Seedorf), Kenneth Misa-Danso
Opstelling HZVV: Hidde Streulker, Erwin Breukelman s (46. Marlon Luchtenberg), Yannick Manusiwa, Paul Bangura, Arjan Akkerman, Kelly Joao, Yoran Popovic (83. Reza Hosseini), Jan Hup , Alex Zomer , Lorenzo Valente (46. Nick Neuman), Jos Fidom

MEDIA:
– Klik hier voor het verslag van HZVV.
– Klik hier voor een verslagje op RTV Drenthe.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.
– Klik hier voor een verslag op HAV.

Share