Valse start Zaterdag 2 in Heemskerk

1617odi_aja05

Na een prima seizoensvoorbereiding heeft regerend kampioen Ajax 2 gisteren Bij Odin’59 een zware maar volledig terechte nederlaag geleden. Waar het team in de beker volop scoorde en geen doelpunt tegen kreeg, oogde het in Heemkerk als los zand en kreeg maar vier doelpunten tegen omdat het vizier van de thuisclub vaak niet op scherp stond.

ODIN_59_2_Ajax_zat_2

Verslag: Rob & Andre

1617odi_aja01

Op het fraaie sportpark Assumburg begon Ajax onwennig doordat we diverse nieuwe gezichten zagen, zo debuteerde de nieuwe aanwinst Bryan Bran bijvoorbeeld in de defensie. Na vijf minuten zagen we echter al een voorzet van Cedric Main waar Cerilio Cijntje zijn hoofd niet tegen aan kreeg, gevolgd door een schot rakelings over.

1617odi_aja02

Ook Odin deed van zich spreken en vertoonde zich regelmatig in het strafschopgebied van keeper Roosblad. Zo kwam de thuisploeg na een kwartier op voorsprong toen een voorzet eenvoudig in het doel kon worden geschoten (1-0). Ajax bleef aanvallen maar gaf daardoor ruimte weg en daar maakte de thuisclub gretig gebruik van waardoor het grote kansen kreeg om de voorsprong uit te bouwen. Pas na 25 minuten zagen we weer een mogelijkheid voor de Amsterdammers met een afstandsschot van Maurice Renger dat over ging.

1617odi_aja03

Na 35 minuten werd het echter 2-0 toen een speler van Odin slim de buitenspelval omzeilde en doelman Roosblad kansloos liet. Vijf minuten voor rust kregen Cerilio Cijntje en Celso Uhlenbeek de kans om de achterstand te verkleinen, maar het geluk was niet aan de zijde van Ajax. Nog voor rust wisselde coch Le Grand buitenspeler Cijntje voor Kranenburg. De ploeg gaf echter nog steeds teveel ruimte weg en mocht zich gelukkig prijzen dat Odin vergat enkele grote kansen te benutten. Zo gingen we met een terechte achterstand rusten en had coach Le Grand een kwartier om te proberen de wedstrijd alsnog te laten kantelen.

1617odi_aja06

Na de rust was de eerste mogelijkheid voor Ajax: Shaquille Djairin werd knap vrijgespeeld en kreeg vrije doortocht op het doel van Odin’59 maar helaas strandde zijn actie in schoonheid op de Heemskerker doelman. Even later trof een vrije trap van Maurice Renger geen doel. Ajax -dat in de tweede helft uit een ander vaatje tapte- drong aan en een aanval over de rechterkant kreeg een vervolg met een voorzet van Manolito Joren maar deze kon door Renger niet ingekopt worden. De debuterende Australische verdediger Bryan Bran werd gewisseld voor Danny Streekstra. Een kopbal van Tijs Ernest uit een corner belandde in het zijnet en Celso Uhlenbeek was dichtbij de aansluitingstreffer maar stuitte op de vallende doelman.

1617odi_aja04

Cedric Main verliet het veld voor Rio Uhlenbeek om nog meer aanvalskracht naar voren te sturen en dat wierp in de 65e minuut zijn vruchten af: Regilio Kranenburg werd door aanvoerder Steffan Hoogland de diepte ingestuurd, zijn voorzet werd fraai afgerond door Celso Uhlenbeek (2-1). Helaas kon het offensief geen vervolg krijgen, sterker nog: een counter van Odin’59 maakte het verschil weer op twee doelpunten (3-1). De krachten vloeiden weg bij Ajax, de spits van de thuisclub kreeg nog alle gelegenheid om zich vrij te kappen en draaien en bepaalde de uitslag op 4-1 met een geplaatste
bal in de verre hoek.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share