Zware thuisnederlaag Zaterdag 2

YMQw.jpg

Ajax zaterdag 2 heeft vandaag ook zijn tweede competitiewedstrijd verloren. Op De Toekomst won Volendam 2 met liefst 1-5 nadat Ajax bij de rust nog met 1-0 leidde.

Verslag: Rob & Andre

Na de afstraffing vorige week in Heemskerk kwam Ajax vanmiddag tegen Volendam vanmiddag beter uit de startblokken: al na vijf minuten lag de bal in het net na een afstandsschot van Te Vrede (1-0). Dat was het sein voor de gasten -die behoudend waren gestart- om te wat meer naar voren te spelen en zo ontspong zich een vermakelijke eerste helft, waarbij beide teams het vizier niet op scherp hadden.

YMQr.jpg

Volendam kreeg een aantal goede kansen zoals in de 29e minuut toen doelman Ziere redddinc moest brengen toen een vrije trap gevaarlijk in zijn strafschopgebied kwam en schoot de spits van de Wijdbroeken vijf minuten voor het rustsignaal rakelings naast.

YMQy.jpg

Ajax werkte wel hard, vooral Seedorf veroverde veel ballen op het middenveld, maar kon toch niet echt tot uitgespeelde mogelijkheden komen en zo gingen we met een magere voorsprong rusten.

YMQz.jpg

Met een 1-0 voorsprong ging Ajax zat 2 dus de rust in tegen Volendam 2, maar wat er na de aftrap van de tweede helft gebeurde grenst aan het ongelofelijke: de suiker in de thee was nog niet gesmolten of het stond 1-2 !!! Vanaf het begin leek het wel of alleen Volendam aan de aftrap aanwezig was en dat Ajax nog in de kleedkamer was achter gebleven. Binnen een tijdsbestek van 2 minuten was de wedstrijd geheel omgedraaid en scoorden de wijdbroeken twee keer zonder dat er ook maar één Ajacied de bal had kunnen beroeren (alleen bij middenuit nemen !!).

YMQK.jpg

Ajax stond erbij en keek ernaar. De trainers sloegen aan het wisselen, maar hoe er ook gespeeld werd: er lukte niets vandaag en hoge ballen voor het doel zonder dat er spitsen zijn heeft dan geen zin en via de vleugels was er ook niemand die zijn tegenstander voorbij kon komen,
Volendam counterde dat het een lieve lust was en in de 77e minuut ging de wedstrijd op slot. De lepe Volendammer spits Veerman versloeg Ajax doelman Jan Ziere in de verre hoek (1-3). De koppies bij Ajax gingen nog verder naar beneden. Dat het nog in de 90e en 92e minuut 1-4 en 1-5 werd na twee uitvallen van Volendam deed nog meer pijn.
Er is nog heel wat werk aan de winkel om de boel weer op te lappen en de neuzen de juiste kant op te krijgen na de slechtste seizoenstart sinds jaren.

YMQu.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share