Benauwde driepunter Ajax op AZSV … 2-1

Jack van Moerkerk scoorde de 2-0

Na de bittere pil in Putten van vorige week moesten de Ajacieden zich weer gaan herpakken tegen AZSV. Dit in de wetenschap dat het voetballende gedeelte bij de Amsterdammers er nog steeds grotendeels gewoon prima uitziet, maar wordt nu eens vroegtijdig een thuiswedstrijd beslist ?

wedstrijdbeleving van Marcel

Op deze kletsnatte middag had Ajax weer een droomstart. Na amper anderhalve minuut spelen was het een heerlijk vlotlopende aanval die terecht kwam bij Bilal el Amrani. Hij bereikte vervolgens met een subliem hakballetje Stanley Akoy die zo vrij voor doelman Matthijs Ebbers werd gezet. Luttele seconden later was doelman Ebbers kansloos op zijn bekeken schuiver (1-0).

1718aja_azs02Bilal el Amrani

Ajax bleef AZSV onder druk houden en met prima positiespel werden de Achterhoekers kansloos gelaten. Dit leidde uiteindelijk tot een logisch tweede doelpunt. Wederom was het een prima aanval, opgezet over diverse schijven, waarna vervolgens Jack van Moerkerk werd vrijgespeeld. Doelman Ebbers was andermaal kansloos op zijn bekeken bal in de 14e minuut (2-0). Het frivole Ajax moest in de 22e minuut het eerste goede schot op doel incasseren van AZSV’er Rik van der Eerden die maar net naast ging. Maar Ajax bleef, waar mogelijk, vroeg drukzetten en zo zagen we regelmatig hachelijke situaties in het doelgebied van AZSV die continu met een sisser afliepen. Dit zagen we ook in de 36e minuut toen Bilal el Amrani pardoes de bal cadeau kreeg, maar zijn afwerking was vervolgens te onbesuisd. Het voetballende AZSV wilde er absoluut een wedstrijd van maken en door deze positieve opvatting was het duel in het eerste bedrijf het aankijken meer dan waard. Toch bleven de grootste kansen voor Ajax. Zo ook in de 43e minuut toen Zakaria el Biyar Kenneth Misa Danso bereikte, maar zijn hakbal achter het standbeen werd door doelman Matthijs Ebbers tot corner verwerkt. Zo beloonde het overtuigende Ajax zichzelf maar wederom met slechts twee doelpunten. Zou dit in het restant van de tweede helft misschien weer een probleem worden ?

1718aja_azs04Hoogstandje van Zakaria el Biyar

Daar zag het in de 54e minuut niet naar uit toen Kenneth Misa Danso voor open doel veel te gehaast schoot waardoor deze mogelijkheid verloren ging. Het tweede gedeelte van de tweede helft ging vervolgens steeds meer gelijk op, want AZSV bleef voetballen en geloven in betere tijden en bij Ajax leek de meeste frisheid er wel wat van af te zijn. Ondanks de tomeloze inzet van beide teams werd het duel wat vlakjes totdat in de 72e minuut invaller Brian Hogeweide op aangeven van Rik van der Eerden de 2-1 scoorde. Opeens sloeg de paniek weer toe bij Ajax. Het zou toch weer niet net zo spannend worden als tegen HZVV twee weken geleden ?

1718aja_azs05Drukte in het Amsterdamse strafschopgebied

De Amsterdamse smoeltjes werden een kwartier voor tijd wel wat bleekjes toen Berry van ’t Land per ongeluk de bal na een corner zowaar bijna in eigen doel werkte. In een soms wat rommelige en onsamenhangende slotfase kon het opeens weer alle kanten op gaan. Zowel AZSV als Ajax kregen in de omschakel momenten hun mogelijkheden. De meest dreigende situatie was echter toch wel in de 90e minuut toen Niek te Veluwe namens AZSV maar rakelings naast schoot.

1718aja_azs06Glenn van Zoolingen

Na ruim 94 minuten voetbal kon Ajax opnieuw opgelucht adem halen. Uiteindelijk bleef Ajax als terechte winnaar op het wedstrijdformulier staan, maar het had wederom niet veel gescheeld of het had bijna weer de rekening gepresenteerd gekregen voor het niet vroegtijdig in het slot gooien van een wedstrijd.

KLik hier voor 81 extra foto’s en hier om deze te bestellen.

AJAX – AZSV 2-1 (2-0)
Doelpunten: 1-0 Stanley Akoy (2.), 2-0 Jack van Moerkerk (14.), 2-1 Brian Hogeweide (73.)
Scheidsrechter: dhr. A.W.G. van Kraay
Toeschouwers: 150
Gele kaarten: Glenn van Zoolingen, Bilal el Amrani en Lars Middelwijk (allen Ajax), Kars Vierwind (AZSV)
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Glenn van Zoolingen , Tim de Jong, Zakaria el Biyar (Bobby Bosma), Jack van Moerkerk, Bilal el Amrani (Maurice Renger), Stanley Akoy, Kenneth Misa Danso, Lars Middelwijk , Berry van ‘t Land
Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Yordi Orriëns, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya, Rik van der Eerden, Joost Rasing (Thomas Stoverinck), Jonathan Goosen, Bram Rensing, Sjoerd te Broekhorst (Brian Hogeweide), Kars Vierwind

Share