Zaterdag 2 wint eenvoudig bij De Bilt 2

Ajax 2 moest het opnemen tegen promovendus De Bilt 2. Vooraf een gevaarlijke tegenstander die het had gepresteerd om in vier jaar tijd van de res. 4e klasse op te rukken naar de res. Hoofdklasse. Het had na 15 seconden spelen al 1-0 kunnen staan. Een verkeerde terugspeelbal op Ajax doelman Roosblad belandde op de buitenkant van de paal. Even later zette Manolito Joren goed door over de rechterkant waarna zijn voorzet met de punt van de schoen door Celso Uhlenbeek op de paal werd getikt. Even later een prima actie van Cerilio Cijntje, maar zijn voorzet en de inzet van Rio Uhlenbeek ging rakelings over de lat. In de 18e minuut kwam Ajax op een verdiende voorsprong. Goed drukzetten van Patrick van der Kuijl zorgde voor balverlies en de ingeschoten bal van Cerilio Cijntje plofte in de verre hoek (0-1). Even later ontsnapte Celso Uhlenbeek aan de buitenspelval, broer Rio kwam één stap te laat om de 0-2 binnen te tikken. Hierna was Mathijs Stoker ook nog bijna trefzeker, maar zijn kopbal scheerde de deklat. In de 37e minuut was het wel raak. Manolito Joren stoomde op, zijn voorzet was op maat voor Celso Uhlenbeek. Eerst kopte de Ajax spits de bal nog op de paal, maar in de rebound verschalkte hij alsnog de doelman (0-2).

In de tweede helft had De Bilt, om een grotere afstraffing te voorkomen, de bus voor het eigen zestienmetergebied geparkeerd. Ajax vond het wel best en liet het balletje rond gaan. De keeper van De Bilt kon zich onderscheiden door een aantal schoten te keren en zijn ploeg op de been te houden. De ingevallen Cedric Main begon aan een solo, maar zijn inzet trof geen doel. Zo sleepte de wedstrijd zich naar het einde. Trainer Detlef le Grand gaf Tijs Ernest en assistent-trainer Pierre Tosch nog wat speelminuten en aanvoerder Steffan Hoogland was nog dicht bij de 0-3. Zijn inzet ging voorlangs. In de slotminuut bepaalde Mathijs Stoker de eindstand op 0-3 door een ingekopte bal van Hoogland te verlengen.

Opstelling Ajax: Roosblad, Joren, Stoker, v Damme (Ernest 80), te Vrede, Hoogland,
v/d Kuijl (Tosch 80), R Uhlenbeek (Main 70), Djairin, C Uhlenbeek, Cijntje.

verslag André

Share