Zaterdag 2 verslaat Ajax getint Buitenboys zat.1 met 3-1

Een combinatie elftal van Ajax zat. 1 en 2 heeft dinsdagavond in een aantrekkelijke wedstrijd tegen Buitenboys 1 (dat uitkomt in de 3e klasse zaterdag en een paar ex-Ajacieden in de gelederen heeft) met 3-1 gewonnen.

verslag André

Op een koud sportpark De Toekomst zagen de toeschouwers een aanvallend Ajax dat in de openingsfase flitsend van start ging. Zo zagen we dat er kansen waren voor o.a. Bobby Bosma die handig wegdraaide van oud-Ajacied Erik Smits, maar zijn schot ging rakelings naast. Even later onderschepte Cedric Main de bal, maar zijn inzet verdween in het zijnet en voormalig Buitenboys-speler Patrick van der Kuijl zag zijn inzet gekeerd door de Almeerder doelman. Toch was het van der Kuijl die zijn oude team op achterstand zette. Cederic Main ging goed door tot de achterlijn en van der Kuijl tikte de bal binnen (1-0). Na een half uur spelen kwam Cerilio Cijntje in het veld voor Regilio Kranenburg. Drie minuten later verdubbelde Ajax de voorsprong. Mike van ‘t Land zag Cedric Main volkomen vrijstaan en hij had geen probleem met deze buitenkans (2-0). Buitenboys deed wel degelijk mee, maar als het maar even dreigend werd voor het Ajax was daar de Australische stagespeler Bryan Bran die voor opruiming zorgde. Kort voor rust viel Rience Schurman uit met een knieblessure.

Na de warme thee zagen wij Tijs Ernest en Manolito Joren in het veld voor Dalian van Damme en de geblesseerde Schurman. De eerste de beste actie van Joren was een voorzet op Ricardo Fransberg. Zijn inzet ging over het doel. Bobby Bosma verschalkte even later bijna de doelman door de bal achter zijn standbeen in te schieten. Mike van ‘t Land verliet na een kwartier het veld voor Shaquille Djairin. Buitenboys ging op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er in de 62e minuut. Even was de organisatie weg en de spits van Buitenboys profiteerde daar optimaal van (2-1). Het was daarna tot driemaal toe aan Ajax-doelman Yassin Roosblad te danken dat Buitenboys niet op gelijke hoogte kwam. Voormalig Ajax speler Joe Lamptey dook twee maal vrij voor Roosblad op, maar tweekeer werd zijn inzet gekeerd en ook (een andere een oud-Ajacied) Jeremy van Eijsden kwam niet tot scoren. Dat deed Ajax wel Fransberg. Hij verzilverde een strafschop nadat Main binnen de zestienmeter was gevloerd. Hierna zagen dat Veirano Slager nog 20 minuten speeltijd kreeg, hij kwam Bosma vervangen. Het slotakkoord was voor Buitenboys waar een verkeerde terugspeelbal ten koste van een gele kaart onschadelijk gemaakt moest worden door Tijs Ernest. Al met al een nuttige oefenpot tegen een prima tegenstander. Eindstand 3-1.

Opstelling Ajax: Roosblad, Wollgarten, Bran, van Damme (Ernest 46), Schurman (Joren 46), M van ‘t Land (Djairin 60), Main, van der Kuijl, Kranenburg (Cijntje 30), Fransberg, Bosma (Slager 70)

Share