Zaterdag 2 zet stijgende lijn ook door in beker

Ajax zaterdag 2 heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker door met 0-2 te winnen van HSV Sport 1889 zon.1. Even leek het er op dat de wedstrijd niet door zou gaan. Er ging een herkeuring van het veld aan vooraf dat er inderdaad slecht bij lag. Het was zwaar en drassig en dat zorgde uiteindelijk ook voor veel glijpartijen vandaag.

Ajax was in de 8e minuut direct dreigend. Een afstandsschot van Cederic Main werd tot corner verwerkt die even later door Dalian van Damme tegen de onderkant van de lat werd gekopt. De thuisclub moest zich beperken tot lange halen op de eenzame spits. Ook zagen we nog een achterwaartse kopbal van Bobby Bosma die de doelman van de thuisclub bij verraste. Kort voor het rustsignaal veerde het talrijk opgekomen publiek op na een doelpunt van Sport, maar tot groot ongenoegen werd de goal afgekeurd vanwege buitenspel.

De tweede helft werd ontsierd door talrijke overtredingen van de kant van de ploeg uit Zwaag. Het veld werd als maar slechter en het was glibberen en glijden op de spekgladde grasmat. Een kwartier na rust kwam Ajax dan toch op een verdiende voorsprong. Soeremly te Vrede gaf een afgemeten voorzet op Bobby Bosma die scoorde uit de draai (0-1). Nadat Regilio Kranenburg Rio Uhlenbeek had vervangen was er in de 64e minuut een wereldredding van Ajax-doelman Yassin Roosblad nodig om de gelijkmaker van het scorebord te houden. De sluitpost reageerde zeer attent op een snoeiharde bal. Niet veel later besliste Ajax het duel. Uit een afgeslagen corner van de thuisploeg kwam Ajax er razendsnel waarbij Cedric Main een voorzet gaf op de mee opgekomen Kranenburg. Hij tikte de bal in het doel 0-2. In de slotfase zorgde Cedric Main nog bijna voor de 0-3, maar zijn afzwaaier belandde op de paal. Ook Sport gaf nog niet, maar Yassin Roosblad was deze middag niet te passeren. Zo schaarde Ajax zich bij de laatste 32 clubs in het districtsbeker toernooi.

Opstelling Ajax: Roosblad, Joren, Stoker, Ernest, te Vrede, van Damme, Main, Djairin (van der Kuijl), Bosma, Fransberg (Slager), R. Uhlenbeek (Kranenburg)

verslag: André

Klik hier voor foto’s van deze wedstrijd.

Share