Ajax naar 4e ronde districtsbeker

Op deze gure namiddag op De Toekomst moest Ajax even een uitstapje maken naar het bekertoernooi en dat terwijl het nu in competitieverband zo lekker loopt. Voor onze gasten uit Hoogwoud werd deze wedstrijd gezien als het uitstapje van het jaar. Met zo’n kleine 200 man werd de overdekte tribune ruim bezet en zat de stemming er opperbest in bij onze gasten uitkomend in de zondag derde klasse.

wedstrijdbeleving van Marcel

Ajax werd direct geconfronteerd met een zeer enthousiast Grasshoppers. Met volle overgave werd Ajax bij aanvang even onder druk gezet. Beter gezegd, in het eerste half uur had Ajax het gewoon lastig. De Hoofdklasser probeerde zo nu en dan wel met snelle aanvallen het doel van Jaap Zwaan te belagen, maar voorin speelde Ajax te slordig om echt gevaar te stichten. Onze bezoekers, die wat goede schietkansen kregen, waren in de 18e minuut zelfs dicht bij de openingstreffer. Het schot van Patrick Oud belandde op de paal. Ajax kreeg eigenlijk pas in de 23e minuut de eerste echte kans toen Kenneth Misa-Danso de vuisten trof van doelman Zwaan. Het energieke Grasshoppers bezweek wel in de 32e minuut toen Lars Middelwijk Kenneth Misa-Danso diep stuurde. Hij draaide naar binnen om vervolgens de vuisten te treffen van doelman Zwaan, maar de rebound werd hierna vervolgens feilloos binnen geschoten door Bilal el Amrani (1-0). Ajax kreeg hierna de touwtjes steeds meer in handen en zag dit beloond worden, met enig fortuin, in de 41e minuut toen Kenneth Misa-Danso goed anticipeerde op het misstapje van Gerco Man die de bal verspeelde aan de behendige aanvaller. Misa-Danso passeerde vervolgens Zwaan keurig met een schuiver van twintigmeter afstand (2-0). De rust was bereikt, maar alleen de 2-0 tussenstand was noemenswaardig en dat zegt genoeg.

In een povere tweede helft was Ajax (logischerwijs) wel de baas op het veld, maar het voetballende gedeelte hield niet over. Desondanks was Maurice Renger dicht bij de 3-0 met zijn halve volley. Grasshoppers hield knap stand. Ondanks de credits die de bezoekers zeker verdienden kwam dit ook omdat Ajax in het tweede bedrijf wel heel plichtmatig bleef voetballen. Een spaarzaam hoogtepunt viel te noteren in de 65e minuut toen een vloeiende aanval, opgezet via Stanley Akoy en Kenneth Misa-Danso, abrupt door doelman Zwaan werd onderbroken. De toegekende penalty werd benut door Lars Middelwijk (3-0). Wie vanaf nu gerekend had op meer spektakel van Ajax kwam bedrogen uit. Nee, het was de wedstrijd uitzingen met nog twee hoogtepuntjes die we zeker niet onvermeld willen laten. Dat was de invalbeurt van Roy Deken, die na lang blessureleed zijn rentree maakte en de fantastische redding van doelman Zwaan op het schot van Maurice Renger in de 80e minuut.

Na 90 minuten bekervoetbal waren er gek genoeg toch drie winnaars. Namelijk Ajax op basis van de uitslag, maar vooral onze gasten (spelers en supporters) uit Hoogwoud en de sympathieke tweede doelman Jan Ziere die keurig de nul hield. De namiddag en avond was eigenlijk één grote happening, waarin de derdeklasser zeer verdienstelijk heeft gevoetbald en zo een onuitwisbare indruk zal hebben achtergelaten bij de eigen achterban.

Volgende week weer een competitiewedstrijd voor Ajax tegen DFS uit Opheusden. De aftrap op De Toekomst is 14:30 uur.

AJAX – GRASSHOPPERS 3-0 (2-0)
Doelpunten: 32. Bilal el Amrani 1-0, 41. Kenneth Misa-Danso 2-0, 65. Lars Middelwijk 3-0 (pen.)
Scheidsrechter: dhr. R. Metsemakers
Toeschouwers: 200
Gele kaart: Bilal el Amrani, Lars Middelwijk, Berry van ‘t Land, Edwin Soenarto, Mike van ‘t Land (allen Ajax), Jaap Zwaan, Isaac Koole, Stef Konijn (allen Grasshoppers)
Opstelling Ajax: Jan Ziere, Edwin Soenarto, Glenn van Zoolingen (65. Mike van ‘t Land), Tim de Jong, Maurice Renger,Jack van Moerkerk, Bilal el Amrani (46. Cerilio Cijntje), Stanley Akoy, Kenneth Misa-Danso, Lars Middelwijk (72. Roy Deken), Berry van ‘t Land
Opstelling Grasshoppers: Patrick Oud, Jaap Zwaan, Steven de Boer, Nicholas Dempsey, Stef Konijn, Isaac Koole, Thijs Kruijssen, Gerco Man, Dave Neefjes, Jim Roodhof, Luka Vogel

Klik hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

MEDIA:
– Klik hier voor een verslag in het NH-Dagblad.

foto’s: Gerco

Share