Misstap Zaterdag 2 tegen Spakenburg

Wie een blik op de ranglijst doet zal verbaasd staan kijken. Ajax en Spakenburg, die zowat elk seizoen in de bovenste regionen verkeren, staan nagenoeg onderaan in het rechterrijtje. Aansluiting bij de grote middengroep was dan ook vooraf het doel.

Het eerste wapenfeit viel in de 5e minuut te noteren. Een afstandsschot van Patrick van der Kuijl ging rakelings over de lat bij de Blauwen uit Bunschoten. Daarna golfde het spel over en weer zonder dat één van de ploegen gevaarlijk kon worden. In de 18e minuut kwam Ajax op een 1-0 voorsprong. Ajax-spits Celso Uhlenbeek schudde zijn tegenstander van zich af en was daarna niet zelfzuchtig. Met een mooie breedtepass kreeg Cerilio Cijntje de mogelijkheid om de bal binnen te schieten. Ajax kon echter maar kort van deze voorsprong genieten. Een aanval door het hart van de verdediging gaf de Spakenburgse spits de mogelijkheid om de bal onder doelman Yassin Roosblad te schuiven (1-1). De prima leidende scheidsrechter Andre Pijlman paste met regelmaat goed de voordeelregel toe en daardoor bleef de vaart in het spel. Mogelijkheden om op voorsprong te komen waren er nog zeker. Celso Uhlenbeek kon niet loskomen van zijn tegenstander na een slim steekballetje Steffan Hoogland anders had de spits vrij voor de keeper kunnen komen. Manolito Joren zette goed door over de vleugel. Helaas kwam Shaquille Djairin niet goed uit met zijn passen. Kort voor rust sloeg het noodlot toe voor Ajax. Een fraaie aanval van Spakenburg werd subtiel afgerond (1-2).
Bij aanvang van de tweede helft was Roy Deken, die na lang blessureleed voor het eerst 45 minuten had gespeeld, in de kleedkamer achtergebleven en werd vervangen door Dalian van Damme. In de 53e minuut kwam Ajax goed weg van een grotere achterstand. Uit een corner ging de bal tot geluk van Ajax net langs de paal. Trainer le Grand wisselde Jake Wollgarten en Shaquille Djairin voor Tijs Ernest en Danny Streekstra om de gelijkmaker te forceren, maar dat pakte helaas verkeerd uit. Uit het niets en verkeerd verdedigen kreeg Spakenburg vrije doortocht om de 1-3 binnen te lopen. De wedstrijd was zo beslist. In de slotfase kwam Regilio Kranenburg Cerilio Cijntje nog vervangen en moest Manolito Joren moest zijn doelman nog te hulp schieten door de bal van de doellijn te koppen anders was de uitslag nog hoger uit gevallen. Hopelijk kunnen de mannen volgende weer de draad oppakken in de uitwedstrijd tegen Argon 2.

Opstelling Ajax: Roosblad, Wollgarten (60. Ernest), Stoker, Deken (46. van Damme), Joren, Hoogland, Cijntje (75.Kranenburg), van der Kuijl, C.Uhlenbeek, Djairin (65.Streekstra), Slager.

Verslag André

Share