Bizarre nederlaag Zaterdag 2 in Mijdrecht

Deze uitvoering van Argon 2 – Ajax 2 gaat de boeken in als de meest knotsgekke en spectaculairste ontmoeting tussen beide teams. Na een 0-4 voorsprong stapte de Ajacieden als verliezers van het veld. Toen de stofwolken waren opgetrokken stond er 5-4 op het scorebord.

In de derde minuut kreeg Ajax de mogelijkheid om de score te openen, maar de bal kon niet in het verlaten doel gegleden worden na een voorzet van Regilio Kranenburg. Aan de andere kant kreeg Dailan van Damme een elleboog op zijn neus gepland en ging groggy, de toon was direct gezet. Een indraaiende vrije trap van Patrick van der Kuijl spatte uiteen op de lat. Ook zagen we dat bij een sprintduel de Argon-spits ter aarde stortte met een hamstringblessure. Tot verbazing van een ieder kreeg Shaquille Djairin een gele kaart na een vermeende overtreding. Manolito Joren ging op avontuur, maar werd gestuit op randje zestienmeter. De toegekende vrije trap trof geen doel. In de 30e minuut was het wel raak. Een aanval over de linkerkant belandde bij Kranenburg en zijn voorzet kon van dichtbij ingetikt worden door Celso Uhlenbeek. Zes minuten later was het zelfde duo verantwoordelijk voor de 0-2. Kort voor de rust kapte en draaide Bobby Bosma zich schitterend vrij en met een droge schuiver tekende hij voor een 0-3 ruststand waar 0-5 ook niet had misstaan.

Direct na de aftrap van de tweede helft kwam Ajax op 0-4. Een verre uittrap van Ajax-doelman Yassin Roosblad kwam voor de voeten van Celso Uhlenbeek die de volkomen vrijstaande Kranenburg niet over het hoofd zag. Hij schoof de bal onder de Argon keeper door. Shaquille Djairin had vijf minuten later de 0-5 op zijn schoen. Tergend langzaam rolde de bal naar de doellijn waar een verdediger nog redding kon brengen. Nadat met een schitterende snoekduik Roosblad de Argonauten nog van een tegentreffer afhield ging met de moed der wanhoop Argon met 2.15 meter lange reserve doelman in de punt van de aanval spelen. Wat er vanaf de 66e tot en met de 84 minuut gebeurde grenst aan het ongelofelijke, want in een tijdsbestek van 16 minuten verdween de riante voorsprong naar een achterstand. Keer op keer werd de bal het strafschopgebied meter ingepompt waar de boomlange gelegenheidsspits alles door kopte op zijn medespelers. Ajax was niet bij machte om dit te verdedigen en de inspeelballen er uit te halen. De slot conclusie is dat dit een volkomen onnodige nederlaag is geweest, waarin Ajax verzuimde om het duel in het slot te gooien en uit te spelen. Eindstand derhalve 5-4 voor Argon 2.

Klik hier voor foto’s van de wedstrijd.

Opstelling Ajax: Roosblad, Joren, Streekstra, Ernest, v. Damme, Hoogland, Bosma, v/d Kuijl, C. Uhlenbeek (70 R. Uhlenbeek), Djairin, Kranenburg.

verslag André

Share