Zaterdag 2 en DOVO 2 remiseren … 2-2

Op een waterkoud en mistig sportpark De Toekomst heeft Ajax 2 één puntje weten te behalen op DOVO 2. Onder het toeziend van huisfotograaf Rob van Vliet, die gelukkig weer herstellende is, ontspon zich een wedstrijd die alle kanten op ging. In de 3e minuut dacht DOVO op voorsprong te komen. In de mist had de scheidsrechter echter buitenspel geconstateerd. Aan de andere kant deed Ajax iets terug. Een schot van Lars Middelwijk (volgend seizoen DOVO) verdween in het zijnet. In de 23e minuut verzuimde de verdediging de bal te ruimen. Deze buitenkans werd in dank aanvaard. Met een droog schot werd Ajax-doelman Roosblad verslagen (0-1). Kort voor het rustsignaal kreeg Ricardo Fransberg nog een enorme kans, maar zijn inzet verdween in de handen van de DOVO-doelman.
Image and video hosting by TinyPic
In de tweede helft bleef Siver Abdulrahman (die na weken blessureleed weer speelminuten maakte) in de kleedkamer achter en werd vervangen door Tijs Ernest. Na ruim vijf minuten spelen begon Ricardo Fransberg aan een solo. Zijn voorzet belandde voor de voeten van de mee opgekomen Regilio Kranenburg die met een simpel intikkertje kon scoren (1-1). Hierna zagen we Yassin Roosblad nog met een snoekduik een zeker doelpunt van DOVO voorkomen, terwijl Bobby Bosma de 2-1 op zijn schoen had. Helaas voor Ajax kwam de bal recht in de handen van de Veenendaalse-doelman. Toch kwam Ajax verdiend op voorsprong. Bosma ging door tot de achterlijn, zijn voorzet kwam voor de voeten van Fransberg wiens schot vanaf zestienmeter in het netje vloog (2-1). Celso Uhlenbeek verliet het veld om bij Ajax zat.1 op de bank plaats te nemen en werd vervangen door broer Rio. Uit een onoverzichtelijke situatie bij Ajax achterin stond het opeens weer gelijk (2-2). Pech voor Ajax was dat een kopbal van Bosma kort voor tijd nog van de doellijn gehaald kon worden. Een gemiste kans om wat te stijgen op de ranglijst waar Ajax zich na jaren in de top nu in de gevarenzone bevind.

Image and video hosting by TinyPic
Opstelling Ajax: Roosblad, Wollgarten, Abdulrahman, van Damme (46. Ernest), Middelwijk, Hoogland, Bosma, Fransberg, C. Uhlenbeek (70. R. Uhlenbeek), v/d Kuijl, Kranenburg.

Foto’s: Rob

Later meer.

Share