Dag 1 op Gran Canaria

Na een turbulent vertrek gisteren met liefst vier uur vertraging brak voor Ajax de eerste dag op Gran Canaria aan met een heerlijk zonnetje. Na de ochtendwandeling en de lunch stond in de middag een oefenwedstrijd gepland tegen Scheveningen. De 3e divisionist arriveerde eveneens gisteren en zonder problemen.

In de eerste helft, met kansen voor beide ploegen, ging Scheveningen efficiënter te werk dan Ajax. De 2-1 voorsprong bij de rust (doelpunten Scheveningen: Nieuwlaat en Wagenaar, voor Ajax Stanley Akoy) was daarvan het voorbeeld. Na rust veel wissels aan beide kanten. Scheveningen toonde aan vooral fysiek iets verder te zijn en was slimmer. In de laatste tien minuten liep de score op naar 4-1 (via Steemers en Robinson), maar was vooral de conclusie dat iedereen was heel gebleven en de eerste minuten weer zijn gemaakt het belangrijkste. Daarnaast nog opvallend was dat assistent-trainer Sergio Cameron een groot deel van de coaching voor z’n rekening nam in verband met zijn KNVB trainerscursus.

MEDIA:
– Klik hier voor een verslagje van de wedstrijd.
– Klik hier voor een verslagje en video.
– Klik hier voor een interview met Jan Fleijsman en Dick Goosens.

Share