Ajax 5 slaat aanval AFC op koppositie af

De eerste wedstrijd na de winterstop was meteen een Topper … met hoofdletter T. Na een geweldige eerste seizoenshelft met 13 winstpartijen, resulterend in 6 punten voorsprong op stadsgenoot en nummer 2 AFC, moest de aanval op de verkregen koppositie worden afgeslagen. De bewoners van sportpark “Goed Genoeg” was er alles aangelegen onze Old Heroes de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen en daarmee de competitie weer helemaal open te gooien. Voor het seizoen begon waren onze goed geïnformeerde veteranen ervan overtuigd dat AFC dit seizoen over een sterk team zou beschikken en zich zeker in de strijd om de landstitel (met Ajax en het vorig seizoen onaantastbare HBS) zou mengen. De allereerste wedstrijd bij ons thuis werd er een om de vingers bij af te likken en bleek de opmaat voor die geweldige eerste seizoenshelft. De 4-1 overwinning werd door de Ajax 5 kenners meteen uitgeroepen als wedstrijd van het jaar iets wat competitieleider Ome Ben veel te voorbarig vond na 1 wedstrijd. Maar de kenners kregen gelijk. De focus bleef en later werd ook kampioen HBS in eigen huis op een van te voren onmogelijk geachte 1-8 nederlaag getrakteerd. Dat na zo’n serie AFC op maar 6 punten achterstand volgde zegt ook veel over hun vorm en maakte de wedstrijd van afgelopen zaterdag extra beladen. De scherpte en focus was er opnieuw bij onze mannen resulterend in een snelle en verdiende 0-1 (penalty) door Alex Kroes. Ajax heerstte, AFC kon de bal niet in de ploeg houden maar kwam heel gelukkig via een eigen goal der onze op 1-1 wat tevens de ruststand was. Dan … als zo vaak in derby’s … de wedstrijd kantelde. Hoe het kan ? AFC werd nu de bovenliggende partij, kwam op 2-1 en onze keeper Rende Luitjes groeide uit tot man of the match in de tweede helft. Hij stopte werkelijk alles wat hierna op hem af kwam. Opvolging geschiedde, want wat doet een dappere strijder als voetballend het tij is gekeerd ? Inderdaad knokken ! Oud Engels recept, lange ballen op de voorstopper zijn hoofd plaatsen. “De Keizerskroon” (kampioenschap van Amsterdam) stond immers op het spel en misschien zelfs wel de beslissende slag op de landstitel. De strijd loonde. Via een kopbal van “gelegenheidsstormram” Marc Wolthuis kwamen de Old Heroes op 2-2. De zwaar bevochten gelijkmaker voelde voor AFC als een nederlaag en voor ons oh zo belangrijk. De Keizerskroon gaat voor het derde opeenvolgende jaar op de Ajax-helm. Nog 10 overwinningen en een mooie bij passende schaal kan omhoog worden gehouden. Leve de keizers, leve Ajax 5 !

Klik hier voor het verslag van AFC.

Tekst: Paul

Share