Weer driepunter voor Ajax … 2-0 zege op SDC Putten.

1718aja_sdc01

De smakelijke zege in Zwolle van een week terug (1-2 bij Berkum) werd overschaduwd door de twee rode kaarten van Stanley Akoy en Bilal el Amrani (beiden één duel geschorst) waardoor er gepuzzeld moest worden door trainer Jorg Smeets. De keuze viel op Mike van t’ Land en Ricardo Fransberg die de geschorste steunpilaren moesten doen vergeten.

Ajax_zat_am_SDC_Putten

wedstrijdbeleving door Marcel

Wilde Ajax de druk op Genemuiden blijven behouden dan moest er worden afgerekend met het verrassend sterk voor de dag komende SDC Putten waartegen Ajax in oktober zijn Waterloo vond (1-0). Het begin zag er fris en veelbelovend uit, maar naarmate het duel op gang kwam belandde beide teams in een zoutloze fase. Op het eerste oog zagen de aanvallen er nog veel belovend uit, maar eenmaal in de buurt van het zestienmetergebied strandde bijna iedere goede bedoeling. Dus waren de kansen zeer schaars en hadden beide doelmannen tot zo ver een rustige middag.

1718aja_sdc06

Duidelijk werd dat beide teams een aanspeelpunt mistten voorin en enige vorm van creativiteit om eens echt iets te forceren. Het verbaasde dan ook niemand dat in de 24e minuut de openingsgoal viel uit een dood spelmoment. Na een strakke corner van Kenneth Misa-Danso was het Berry van ’t Land die ongehinderd mocht binnenkoppen (1-0). Zou Ajax, onder aanvoering van de met tomeloze inzet spelende Jack van Moerkerk, nu doordrukken en kwam hiermee de wedstrijd echt los ? Het antwoord was teleurstellend nee. Hoewel het een licht overwicht had, had de wedstrijd nog steeds veel weg van een flipperkast waarbij beide teams elkaar de bal graag gunde. Toch waren de Amsterdammers dicht in de buurt van een tweede goal. Eerst was er een discutabel moment toen Kenneth Misa-Danso in de sandwich werd genomen door twee verdedigers binnen de beruchte lijnen en ruim een minuut voor het rustsignaal was het Berry van ’t Land die een vuurpijl afstook richting doelman Hoogewoning die deze knap wist te pareren.

1718aja_sdc02

Zou het na de thee amusanter worden ? Ja, het werd leuker. Ook omdat SDC Putten veel meer zijn tanden liet zien. Eerst was het Sander Duits die een vrije trap los liet op doelman Veenboer gevolgd (niet veel later) in de 58e minuut door een vrije open schietkans voor Jurian van den Brink. Ajax had even geen antwoord op het gedurfde spel van SDC Putten en het moest duidelijk zijn draai nog gaan vinden, maar dat ging snel gebeuren want in de 65e minuut was het Kenneth Misa Danso die Zakaria el Biyar vrij voor doelman Hoogewoning zette. De doelman wist op tijd zijn goal te verlaten. Ook Kenneth Misa-Danso was twee minuten later dicht in de buurt van het tweede doelpunt maar. Opnieuw wist Manuel Hoogewoning erger te voorkomen.

1718aja_sdc03

Het gaf eens te meer aan dat Ajax de duimschroeven flink had aangedraaid en dat er nog maar één ploeg aanspraak mocht maken op meer. Kenneth Misa-Danso, die in deze fase duidelijk zijn team op sleeptouw nam, was in de 71e minuut wederom dicht in de buurt van de 2-0, maar ook nu was Manuel Hoogewoning een sta in de weg. Het veel aantrekkelijker tweede bedrijf werd nieuw leven in geblazen aan Ajax-zijde door invallers Celso Uhlenbeek en Lars Middelwijk. Beiden lieten zich gelden en met name Lars Middelwijk gaf zijn invalbeurt extra glans door bij zijn eerste echte balcontact een perfecte voorzet los te laten die op de penaltystip uiterst kundig werd gecontroleerd door Ricardo Fransberg. Het vervolg was fraai. Een subliem tikje over de uitkomende Hoogewoning betekende de bevrijdende 2-0 in de 84e minuut en werd uitbundig bejubeld.

1718aja_sdc04

Niets leek een zege van Ajax, die tot stand kwam door het geweldige collectief, in de weg te staan. Een zege die in de slotfase zelfs nog groter had kunnen worden ware het niet dat de prima steekbal van Maurice Renger op Ricardo Fransberg geen doel trof. De artistieke hakbal van de jonge spits mocht er zeker wezen. Toch werd deze driepunter niet minder uitbundig begroet en zo werd aangetoond dat ook met een tomeloze inzet het gemis van twee basisspelers gecompenseerd kan worden. Hulde ! Volgende week wacht AZSV in Aalten, maar eerst dinsdagavond de districtsbekerwedstrijd tegen VVA/Spartaan in Amsterdam-West (aanvang 20:15 uur).

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijdhier om deze te bestellen.

AJAX – SDC PUTTEN 2-0 (1-0)
Scoreverloop:
1-0 Berry van ‘t Land (24.)
2-0 Ricardo Fransberg (84.)
Scheidsrechter: dhr. C. Berben
Toeschouwers: 150
Gele kaarten: Roy Deken en Veirano Slager (beiden Ajax), Martijn Duits (SDC Putten)
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Tim de Jong (72. Lars Middelwijk), Mike van ‘t Land, Zakaria el Biyar (72. Celso Uhlenbeek), Jack van Moerkerk (86. Maurice Renger), Ricardo Fransberg, Kenneth Misa-Danso, Berry van ‘t Land
Opstelling SDC Putten: Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Iwan Bos (89. Rob Buter), Sander Duits (87. Max Degenaar), Jurian van den Brink, Kees Pluim, Rick Degenaar, Martijn Duits , Jefta van den Broek, Abdelmoumin Cherkaoui (74. Joost Heerschop), Alexander Sijtsma

Media:
– Klik hier voor een verslag op de site van SDC Putten
– Klik hier voor een verslag op VOZ
– Klik hier voor een verslag in De Stentor

Share