Ajax ten koste van VVA/Spartaan door in beker: 1-3

1718vva_aja01

Het heerlijke avondje was eindelijk gekomen. Het gaat hier niet om de eerste regel van een verlaat Sinterklaas gedicht, maar ik kan het niet onbeschreven laten dat mijn favoriete amateurclub op zondag (VVA/Spartaan, al een kleine 40 jaar trouwens !) het vanavond moest opnemen tegen mijn favoriete team op de zaterdag. Aldus volgt hier mijn meest objectieve wedstrijdbelevingsverslag aller tijden :-).

Image and video hosting by TinyPic

wedstrijdbeleving door Marcel

1718vva_aja02

We kunnen gerust zeggen dat Ajax tot dusver uitstekend uit de winterstop is gekomen. Hoe anders was dat voor de zondag-vierdeklasser dat vanavond zijn eerste officiële duel van 2018 speelde ? Een duel dat mede werd aanschouwd door ex-VVA/Spartaan en ex-Ajax zat. 1 speler Reda Kharchouch (nu Quick Boys). Hoe zou het niveau verschil zich gaan uitbetalen ? Daar zag het in de openingsfase nog niet naar uit. Met gedurfd spel en de nodige flair voetbalde de thuisclub uitstekend mee. Ajax kwam wat schoorvoetend uit de startblokken, maar de eerste kans volgde toen de gedreven Lars Middelwijk zijn voorzet op de paal zag belanden.
1718vva_aja08

Ajax dicteerde het wedstrijdbeeld zonder overigens goed te voetballen. Het kreeg wel langzamerhand meer kansen. Tussen de 16e en de 27e minuut waren tot tweemaal aan toe Stanley Akoy en Lars Middelwijk dicht bij de openingstreffer, maar zij vonden telkens de zeer getalenteerde doelman Marcel Ons op hun pad. VVA/Spartaan had de organisatie prima op orde. Na ruim een half uur spelen moest het dan toch voor het eerst capituleren. Na een prima corner van Maurice Renger werd de bal door Bilal el Amrani binnen gekopt (0-1).
1718vva_aja05

Het enthousiaste VVA/Spartaan kreeg bijna loon naar werken in de 37e minuut toen Ali el Bouk maar net over schoot. Dat de ruststand echter nog maar 0-1 zou zijn kon gerust op conto van Marcel Ons geschreven worden. Hij hield vlak voor rust Maurice Renger van scoren af. Zou Ajax na rust in conditioneel opzicht dan echt het verschil gaan maken ?
1718vva_aja06

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit toen in de 55e minuut Bilal Lakbila maar net naast schoot. Ajax bleef in een te laag tempo voetballen en de zorgvuldigheid liet ook te wensen over. Maurice Renger kreeg na een kwartier bijvoorbeeld een niet te missen kans op 0-2. De voorsprong werd even later toch vergoot. Dezelfde Renger gaf een strakke voorzet richting penaltystip waar Ricardo Fransberg als een duveltje uit een doosje opdook voor de simpele 0-2.
1718vva_aja04

Even daarna zagen we een prima actie van Zaccarya el Biyar en was het Lars Middelwijk die doelman Marcel Ons opnieuw dwong tot het maken van een uitstekende safe. Dat gebeurde ook in de 69e minuut toen Chima Bosman een vlammend schot los liet op de doelman. Toch moest Ons in de 72e minuut zich overgeven toen hij in eerste instantie nog het schot van Stanley Akoy kon keren, maar vervolgens kansloos was op de rebound van invaller Celso Uhlenbeek (0-3).
1718vva_aja03

Zou Ajax het laatste kwartier aangrijpen om de score nog verder uit te bouwen ? Ajax leek het wel prima te vinden en VVA/Spartaan kreeg wat het misschien wel verdiende voor hun positieve spelopvatting van deze avond. Een kleine tien minuten voor tijd, al dan niet in buitenspelpositie, scoorde Yassin el Haddad diagonaal de 1-3 ! Daarbij bleef het.
1718vva_aja09

De conclusie voor Ajax mag, na negentig minuten amusant bekervoetbal, toch wel zijn dat de Hoofdklasser grote delen van dit duel niet zijn gebruikelijke niveau heeft gehaald. Het “klusje” werd echter vrij zakelijk geklaard en dat telt ook wel eens. De laatste zestien van het bekertoernooi is bereikt. Tot slot wil ik VVA/Spartaan complimenteren met de getoonde wijze van voetballen van vanavond en wens ze heel veel succes aanstaande zondag in de topper tegen De Meer. Wat Ajax betreft; we gaan zaterdag de lange reis maken naar Aalten waar Ajax het gaat opnemen tegen AZSV en gaat proberen de goede reeks te vervolgen.
1718vva_aja10

VVA/Spartaan – Ajax 1-3 (0-1)
Scoreverloop:
0-1 Bilal el Amrani (32.)
0-2 Ricardo Fransberg (64.)
0-3 Celso Uhlenbeek (72.)
1-3 Yassine el Haddad (82.)

1718vva_aja07

Klik hier voor de overige bekerwedstrijden.

Klik hier voor een verslag en foto’s op HAV.

Later meer.

Share