Zaterdag 2 met opgeheven hoofd uit beker

1718aja_uit01

Image and video hosting by TinyPic
Verslag: Rob

In de strijd om de Districtsbeker had Zaterdag 2 zwaar geloot: FC Uitgeest Zondag 1 is aan een prima seizoen bezig in de Eerste Klasse en dus was het een pittige klus voor de equipe van trainer Le Grand om de volgende ronde te halen.

Ajax werd in het begin ver op eigen helft teruggedrukt door de gasten uit Uitgeest en ook de eerste kans was voor de provinciegenoot. Een afstandschot dat werd gekeerd door keeper Gerlof.

1718aja_uit02

De eerste kans voor Ajax was pas na 18 minuten toen een fraaie voorzet van Jooren niet door Kranenburg achter de keeper geschoten kon worden. Een paar minuten later werd deze mogelijkheid gevolgd door een afstandsschot van Bosma, die de keeper tot een redding dwong.

1718aja_uit03

Na een half uur was het wel raak voor Uitgeest toen uit een hoekschop van dichtbij raak werd geschoten (0-1). Vlak voor rust nog een mogelijkheid voor de gasten toen een bal na een scrimmage naast werd geschoten. Zo stond Uitgeest in de pauze niet onverdiend voor.

1718aja_uit04

Na de thee kwam Ajax beter uit de kleedkamer en al snel kreeg Bosma een mogelijkheid, maar de spits kreeg de bal niet onder controle. Een paar minuten later opnieuw een afstandsschot dat gekeerd werd door een speler van de bezoekers. Ajax gaf wel ruimte weg, dus bracht de trainer van Uitgeest de snelle Muzo om hiervan gebruik te kunnen maken.

1718aja_uit05

Ook Ajax wisselde en bracht Hoogland voor Djairin. Een kopbal van Bosma ging rakelings over. Het was duidelijk dat de gelijkmaker in de lucht hing.

1718aja_uit06

Met nog twintig minuten te spelen kwam Main voor Bosma. Vijf minuten later schoot Celso Uhlenbeek rakelings naast en de tijd begon dus te dringen voor Ajax, maar invaller Main deed wat hij zo goed kan en bracht beide ploegen op gelijke hoogte (1-1).

1718aja_uit07

Nu was het zaak om nogmaals te scoren om de loterij van strafschoppen te ontlopen. Bijna had Uhlenbeek succes, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper van Uitgeest. Zo bleef het gelijk en moesten penalty’s de beslissing brengen.

1718aja_uit08

Hierin bleek Uitgeest net iets koelbloediger dan Ajax, dat Hoogland en Ernest zag missen tegen een penalty naast van Uitgeest, de gasten bekeren dus verder.

1718aja_uit09

MEDIA:
– klik hier en hier voor een verslag.

Share