Knappe zege Zaterdag 2 op ODIN ’59 2 … 4-2

Ajax_zat.2-_ODIN_59_2

Vandaag ontvingen wij runner-up ODIN’59 2. Altijd een geduchte en lastige tegenstander.

Verslag André

Het eerste doelgevaar viel in de 11e minuut te noteren. Manolito Joren zette goed door tot de achterlijn, na een combinatie met Cedric Main, maar de inglijdende v/d Kuijl kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te glijden. Even later was Cijntje, met een actie door het hart van de Heemskerkse-verdediging, gevaarlijk maar zijn schot ging rakelings over de lat. Na ruim een kwartier verscheen oud-Ajacied Ogür Kaya alleen voor Ajax-doelman Roosblad. Met een katachtige redding wist de doelman redding te brengen. Het spel golfde op en neer en we zagen opnieuw een kans voor Ajax. Een doorgekopte bal van Streekstra belandde bij de tweede paal voor de voeten van v/d Kuijl, maar zijn inzet ging in het zijnet. Even later moest Joren ten koste van een gele kaart gestuit worden om verder onheil te voorkomen. Toch was het ODIN’59 dat onverwachts de leiding nam. Een afstandsschot werd verkeerd beoordeeld en verdween in de kruising (0-1). Ajax rechtte echter de rug en het was Bosma die na een assist van Main de 1-1 aantekende. Deze gelijkmaker was van korte duur, want nog voor de rust wist de geelblauwe brigade een fout in de verdediging af te straffen (1-2).

Direct na de rust kregen de Heemskerkers de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten, maar tot geluk van Ajax ging de bal over het doel. Na ruim tien minuten spelen gaf Streekstra een voorzet op Main. Hij kopte de bal op de paal, maar in de rebound was Bosma er als de kippen bij om de 2-2 op het scorebord te schieten. Ajax was nu los en na goed doorzetten van Wollgarten belandde de bal bij Bosma die zijn hattrick voltooide met een geplaatste bal in de bovenhoek (3-2). Cijntje was nog vlak hierna dicht bij de 4-2, maar treuzelde te lang met de bal. Joren schoot nog kiezel hard op de paal. Het was éénrichtingsverkeer richting doel van de Heemskerkers. Trainer le Grand wisselde Cijntje voor Kranenburg en dat bleek een gouden wissel, want de eerste bal die de invaller kreeg verdween met een strak schot in de kruising voor de 4-2. Hierin kwam geen verandering meer en zo poetste Ajax het zelfvertrouwen flink op. Een mooie en verdiende overwinning op de nummer twee van de ranglijst.

Opstelling Ajax: Roosblad, Wollgarten, Ernest, v. Damme, Joren, Hoogland, Cijntje (Kranenburg), v/d Kuijl (Djairin), Bosma (Uhlenbeek), Streeksta, Wilhelm

Later meer.

Share