Duur puntverlies Ajax in Aalten … 1-1 tegen AZSV

Image and video hosting by TinyPic

Getogen met lunchpakketten onder de arm reisden we voor de verandering eens niet naar het verre Hoek, maar ditmaal naar Aalten in de Achterhoek. Dit met het nodige zelfvertrouwen opgedaan in de afgelopen weken en met de waarschuwing op zak dat het wel eens een heel lastig middagje zou kunnen worden. Dit gezien de eerdere wedstrijd in Amsterdam en omdat de ondergrond natuurgras was.

AZSV-_Ajax_zat.am

wedstrijdbeleving door Marcel

Al in de 4e minuut kreeg Ajax een voorbode dat het bij de les moest blijven en de wedstrijdanalist zijn werk goed had ingeschat. De goede individuele actie van Kars Vierwind, net even buiten het strafschopgebied, en dito schot spatte uiteen op de lat. Ajax nam hierna voorzichtig meer het initiatief, maar kreeg vooralsnog maar weinig echte grip op het duel. Feitelijk moest alles moest alles nog op gang komen totdat in de 14e minuut de wedstrijd een totaal andere wending kreeg. Een grove tackle van achteren op de benen van Bilal el Amrani door Yeltha Nyamsangya werd met direct rood bestraft door scheidsrechter van der Pol. Zo kreeg Ajax een overtal situatie die gezien de nog resterende speeltijd benut zou moeten worden. Echter, de thuisclub beet zich nog vaster in het duel en aan niets was te merken dat er nog maar tien roodhemden op het veld stonden. Het werd ook grimmiger en meer en meer een gevecht tussen twee speelstijlen waarin Ajax maar moeizaam zijn draai kon vinden.

Image and video hosting by TinyPic

Het was nu de beurt aan Ricardo Fransberg (na het uitvallen van Bilal el Amrani) om meer aanvallende impulsen te brengen, maar de gehele aanvalslinie van de Amsterdammers bleef toch wat ondermaats. Zo’n tien minuten voor de rust plaatste AZSV weer eens een venijnige counter die abrupt door Mike van ’t Land binnen de beruchte lijnen werd onderbroken. De welbekende straf van elf meter volgde en dat was voor Robbin Thuss een koud kunstje (1-0).

Image and video hosting by TinyPic

Ajax werd zo lelijk te kijk gezet en het schrijnende was nog dat de trotste nummer twee van de competitie tot dan toe geen enkele uitgespeelde kans had gecreëerd. In de 43e minuut moest er een corner aan te pas komen voor wat dreiging aan Amsterdamse zijde en ditmaal was het Tim de Jong die bij de eerste paal de bal keurig verlengde voor de vrijstaande Ricardo Fransberg die zo voor de 1-1 zorgde. Zo sloten we een rommelig, maar strijdvolle eerste helft af waar Ajax inmiddels gekroond was tot koning van het breien maar dan zonder wol.

1718azs_aja04

De tweede helft werd er niet veel beter op. De thuisclub koos voor de leunstoel en vond alles wel best ook al omdat Ajax de lijn van de eerste helft gewoon doortrok. Druk was er genoeg, maar de ruimtes waren klein en niemand had een creatieve oplossing in huis. Figuurlijk boksen dus tegen een goed georganiseerd tiental dat de poort goed gesloten hield. Pas in de 68e minuut zagen we weer eens een schot die binnen de palen ging. Het was Berry van ’ t Land die zijn pegel bijna nog in het net zag caramboleren. Ondertussen floot scheidsrechter van der Pol de blaren op zijn lippen en schreef zijn pen helemaal leeg. Maar liefst zeven gele kaarten moesten de spelers in bedwang houden. Het gaf misschien de onmacht van beide teams wel aan ondanks dat Celso Uhlenbeek in de 73e minuut nog een goed schot in huis had.

1718azs_aja05

Ondertussen stuurde trainer Smeets in de laatste tien minuten de “stormtroepen” Siver Abdulrahman en Bryan Bran (beiden verdedigers van origine) naar het front om zo opportunistisch de drie punten alsnog mee te nemen. Mede daardoor verloor Ajax in verdedigend opzicht enigszins de organisatie uit het oog en ontsnapte in de slotfase aan een 2-1 achterstand toen Sjoerd te Boekhorst de vuisten trof van Stephan Veenboer. Ajax gooide nog eenmaal alle schroom van zich af en doelman Matthijs Ebbers kreeg het steeds drukker en drukker. Het duel vloog alle kanten op net zoals de kluiten modder. Toch kreeg AZSV in blessuretijd nog een gevaarlijke vrije trap die door Yordi Orriens maar rakelings naast werd geschoten. Wat Ajax ook probeerde in de resterende slotseconden … er zat al lang geen lijn meer in het spel. Iets dat in de negentig minuten daarvoor ook sporadisch was te ontdekken. Helaas en ook zonder gezien de overige uitslagen in deze Hoofdklasse B(izar). Zien we volgende week dan bij Eemdijk het ware gezicht van Ajax weer terug ? U gaat het vast weer lezen.

1718azs_aja06

AZSV – AJAX 1-1 (1-1)
Scoreverloop:
1-0 Robbin Thuss (35.)
1-1 Ricardo Fransberg (43.)
Scheidsrechter: dhr. van der Pol
Toeschouwers: 450
Gele kaarten: Niek te Veluwe, Brian Hogeweide, Kars Vierwind, Yordi Orriëns, Sjoerd te Boekhorst (allen AZSV), Tim de Jong en Stanley Akoy (beiden Ajax)
Rode kaart: Yeftha Nyamsangya
Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Brian Hogeweide (82. Nick van Breugel), Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind, Robbin Thuss (63. Joost Rasing), Wietse Kämink (59. Sjoerd te Boekhorst).
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Tim de Jong (68. Lars Middelwijk), Mike van ’t Land, Celso Uhlenbeek (80. Anthony Bryan Bran), Jack van Moerkerk, Bilal el Amrani (24. Ricardo Fransberg), Stanley Akoy, Kenneth Misa-Danso, Berry van ’t Land.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Media:
– Klik hier voor een verslag op VOZ
– Klik hier voor een verslag op de site van AZSV

Later meer.

Share