Zaterdag 2 stunt tegen koploper WV-HEDW 2

1718aja_wvh01


Verslag: Rob & Andre

Ajax leek het duel weer met een achterstand te beginnen, want al in de tweede minuut kreeg de ploeg een penalty tegen. Invaller doelman Moen stopte de te slap ingeschoten elfmeter van Keller echter bekwaam.
Het eerste serieuze antwoord van Ajax kwam na 18 minuten toen Van der Kuijl vrij voor de keeper kwam, maar de doelman van WVHEDW wist te redden. Even later was hij wel kansloos toen Cijntje de bal goed voorgaf op Uhlenbeek die beheerst scoorde (1-0).

1718aja_wvh02

Vlak voordat het half uur verstreken was, zagen we de volgende mogelijkheid toen Bosma van afstand uithaalde, maar de bal niet voorbij de keeper kreeg. Zo liet Ajax zich steeds beter zien tegen een tegenstander waarvan voor de winterstop nog kansloos met 4-1 van verloren was.
WVHEDW daarentegen kreeg maar moeilijk vat op het spel van de thuisclub en had veel overtredingen nog om de Ajacieden af te stoppen. Nadat ook Uhlenbeek en Van der Kuijl niet succesvol waren in hun pogingen gingen we met een krappe voorsprong de rust in.

1718aja_wvh03

Ook in de tweede helft kende Ajax geen enkel ontzag voor de koploper: met fris aanvallend voetbal probeerde men de voorsprong uit te bouwen, met lange halen naar voren trachtte WV-HEDW de verdediging te ontzetten met het gevaar voor Ajax dat de snelle spitsen één op één kwamen te spelen.
In de 62e minuut werd de hardwerkende Ajax spits Rio Uhlenbeek vervangen door Regilio Kranenburg.
Toch kwam WV-HEDW in de 70e minuut aan de gelijkmaker: een ongelukkige uitglijder van Manolito Joren binnen de 16 meter was de oorzaak dat de bal voor de tweede keer deze middag op de stip ging.

1718aja_wvh04

Invaller doelman Dave Moen was er wederom dichtbij maar nu moest hij zich gewonnen geven. WVHEDW ging daarna met vier spitsen op jacht naar een voorsprong met gevolg dat het achterin ruimte weg ging geven.
Danny Streekstra ging licht geblesseerd van het veld, voor hem in de plaats kwam Soeremly te Vrede. Uit een van de snelle aanvallen over de linkerkant kwam de bal bij Regilio Kranenburg die liet zijn directe tegenstander zijn hielen zien. Vanaf de achterlijn werd de bal voor gegeven, de mee opgekomen Cerilio
Cijntje schoot Ajax op een verdiende voorsprong (2-1).

1718aja_wvh05

Met nog twee minuten te spelen was de koek nog niet op,want in de 90e minuut nam Patrick van de Kuijl vanaf de zijlijn een vrije trap, de scherp ingesneden bal kwam op de kruin van Steffan Hoogland die kopte achterwaarts de bal over de vergeefs springende doelman (3-1). Zo ontpopte Ajax zich als reuzendoder door vorige week de nummer twee Odin,59 met lege handen naar huis te sturen en nu de koploper met lege handen te laten staan. Een mooi verjaardags cadeau voor de jarige trainer Detlef le Grand die zijn 50e verjaardag mocht opluisteren met een klinkende overwinning.

1718aja_wvh06.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

opstelling Ajax: Moen, Wollgarten, Ernest, de Jong, Joren (Djairin), Hoogland, Bosma, v/d Kuijl, Streekstra(te Vrede) R Uhlenbeek,(Kranenburg) Cijntje.
niet ingezet: Wilhelm, v Damme,Stoker.

Share