Zaterdag 2 gaat door met winnen

1718hui_aja01

huizen2-ajaxzat.2.png

Verslag: Rob

Na de laatste goede resultaten in de competitie waren wij benieuwd hoe Ajax het vanmiddag tegen Huizen zou oppakken. Het begin was prima: al in de 2e minuut werd een vrije trap van Streekstra van richting veranderd en plofte achter keeper Batman. Ajax bleef de bovenliggende partij en kreeg nog een aantal mogelijkheden, maar de afwerking was niet nauwkeurig genoeg. Huizen beperkte zich tot counters die de verdediging van de gasten echter (nog) niet konden verontrusten: pas na 27 minuten moest doelman Roosblad handelend optreden.

1718hui_aja03

Vlak hierna volgde een schot van Cijntje dat echter recht op keeper Batman af ging en dus eenvoudig gestopt kon worden. Na 33 minuten volgde uit het niets de gelijkmaker toen keeper Roosblad een voorzet van de zijkant niet onder controle kreeg en de Huizense spits simpel kon intikken (1-1).

1718hui_aja04

Ajax had steeds meer balverlies en vier minuten voor rust resulteerde dat in de voorsprong van Huizen toen weer een voorzet van de zijkant door een speler van de thuisclub tot doelpunt werd gepromoveerd (2-1). Zo wist Ajax dat het na de pauze uit een ander vaatje moest tappen.

1718hui_aja05

Aan het begin van de tweede helft zagen we hetzelfde beeld als voor rust: Ajax viel aan en Huizen loerde op de counter. Te Vrede en Kranenburg kwamen voor Wollgarten en Slager en verdediger Joren verhuisde naar de rechtsback positie. Na 13 minuten scoorde Ajax alsnog toen Van der Kuijl een voorzet van Streekstra net over de lijn drukte.

1718hui_aja02

Uhlenbeek kwam in het veld voor Cijntje., de spits kon een kwartier voor tijd op de keeper af maar de bal werd door een verdediger van Huizen net van zijn vioet getikt. Inmiddels begon de tijd te dringen en werden de aanvallen van Ajax steeds ongestructureerder, maar kon de thuisclub ook amper meer gevaarlijk worden en in feite alleen nog maar tegen hield.

1718hui_aja06

Toch moest keeper Batman tien minuten voor tijd capituleren: een kopbal van verdediger Joren in de verre hoek was hem te machtig (2-3). Zo kreeg Ajax de verdiende voorsprong en moest Huizen ineens de verdedigende stellingen verlaten. Stoker en Djairin kwamen voor Streekstra en Van der Kuijl voor het restant van de wedstrijd. Vlak voor tijd wist Ajax bijna nogmaals te scoren maar na een scrimmage wist onder meer Bosma de keeper niet te passeren. Zo eindigde dit duel in een terechte overwinning voor Ajax en is de winning mood nog steeds gaande.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share