Topper tegen Staphorst eindigt onbeslist … 2-2

1718aja_sta01

Het wordt hoogtijd dat Ajax kleur gaat bekennen. Na de mindere resultaten de afgelopen weken zijn natuurlijk Staphorst en volgende week Genemuiden uitstekende tegenstanders om te laten zien of Ajax echt ambities heeft om een gooi te doen naar een toppositie op de ranglijst.

ajaxzat.am.-staphorst.png

wedstrijdbeleving door Marcel

Alle omstandigheden waren vandaag aanwezig. Prachtig winterweer en een fanatiek meelevend supporters legioen uit Staphorst. De meegereisde aanhang uit Overijssel had de eerste twintig minuten alle reden om tevreden te zijn en te genieten van het zonnetje. Het nerveuze Ajax, dat aantrad zonder de sterkhouders Tim de Jong, Glenn van Zoolingen en Kenneth Misa-Danso, mocht zijn handjes dichtknijpen dat Martijn Brakke niet al in de 8e minuut de 0-1 had binnen gekopt (op de lat). De bezoekers kende geen schroom en bestreden Ajax met het nodige bravoure en zelfvertrouwen. Onze mannen begonnen pas serieus mee te doen nadat Berry van ’t Land in de 23e minuut zijn inzet van de lijn gehaald zag worden (kans nummer 1) en vier minuten later waren ze dicht bij de 1-0 toen dezelfde Berry van ’ t Land maar rakelings naast schoot.

Toch bleef Staphorst het betere van het spel behouden en de thuisploeg had wederom alle geluk toen Mike Reuvers, nadat hij Roy Deken eruit liep, strandde op Stephan Veenboer. Een kleine tien minuten voor rust verkreeg Roy Deken een heldenrol toen hij op miraculeuze wijze op de doellijn de inzet van Mike Reuvers wist te keren. Het pikante, hete duel, waar scheidsrechter Vries zijn handen meer dan vol aan had, boeide voor iedere seconde en zo werden de talrijke toeschouwers alvast de grote winnaar.

Na de thee werd dit duel een waar spektakel. Wat trainer Smeets gezegd heeft zal altijd voor ons een vraagteken blijven, maar dat Ajax een ander gezicht toonde is een understatement. Al 20 seconden na de aftrap was het Stanley Akoy die op rechts naar binnen trok en diagonaal uithaalde in de verre hoek voor de verassende 1-0 voorsprong. Ajax beet door en had vijf minuten later wederom via Stanley Akoy een grote kans op 2-0 en ook twee minuten later leek het erop of Ajax beet had want tot tweemaal aan toe was het Lars Middelwijk die het doel onder vuur nam. Het gretige Ajax bestreed Staphorst nu met identieke middelen en dus knetterde de vonken van het veld af, want wie dacht dat Staphorst niet meer thuis gaf had het mis.

1718aja_sta07

In de 60e minuut was het Rob Mijnheer die Stephan Veenboer weer als sta in de weg op zijn pad vond. Het antwoord was niet veel later weer van Ajax dat via de frivole Cedric Main dicht bij de 2-0 was, maar zijn schot in de korte hoek werd door doelman van Dijk tot corner verwerkt. De corner die volgde werd net buiten het strafschopgebied door Stanley Akoy venijnig op de pantoffel genomen, maar het leer spatte uiteen op de deklat. Ajax kreeg in de 68e min de deksel toch weer op de neus toen Martijn Brakke met een listige hakbal doelman Veenboer verraste (1-1). Het veerkrachtige Ajax gaf niet op, rechte zijn rug en nam vijf minuten later alweer de voorsprong in handen. Na een overtreding op Akoy mocht Berry van ’t Land, net buiten het strafschopgebied, aanleggen. Zijn sierlijke krul verdween in de bovenhoek voor een 2-1 voorsprong.

1718aja_sta06

Het laatste kwartier kenmerkte zich door talloze irritaties op het veld en een tomeloze inzet van beide teams waar het nog steeds alle kanten kon opgaan. Mochten er neutrale toeschouwers aanwezig geweest zijn dan hebben deze mensen hun vingers afgelikt bij de hectische slotfase die volgde waarin Ajax andermaal tegen een forse kater opliep. Waar het gezien het wedstrijdbeeld en kansen verhouding in de 2e helft misschien wel 3 of 4-1 voor Ajax had moeten staan stond het in de 88e minuut toch weer gelijk. Een afgeslagen aanval, die nonchalant werd weggewerkt, kwam voor de voeten van Rob Mijnheer die hard uithaalde (voor misschien wel over 90 minuten gezien) de verdiende gelijkmaker (2-2). Opnieuw hadden spelers en supporters van Ajax een déjà vu, want voor de zoveelste maal zagen we een zekere overwinning uit onze handen glippen. Nadat de rookwolken waren opgetrokken en het besef van een enerverende middag voetbal kwam er toch nog goed nieuws uit Amsterdam op het transferfront. Lees later meer hierover op het Amsterdamse Voetbal en op onze website.

Tot volgende week vanuit Genemuiden als we de koploper gaan bestrijden.

1718aja_sta05

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

AJAX – STAPHORST 2-2 (0-0)
Doelpunten: 46. Stanley Akoy 1-0, 69. Martijn Brakke 1-1, 73. Berry van ‘t Land 2-1, 88. Rob Mijnheer 2-2
Scheidsrechter: dhr. J. de Vries
Toeschouwers: 300
Gele kaarten: Lars Middelwijk en Berry van ‘t Land (beiden Ajax), Frank van der Burg, Dennis Rosink en Rob Mijnheer (allen Staphorst)
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Chima Bosman, Berry van ‘t Land, Mike van ‘t Land, Stanley Akoy, Jack van Moerkerk (85.Anthony Bryan Bran), Lars Middelwijk (72. Bilal el Amrani), Cedric Main (89. Maurice Renger)
Opstelling Staphorst: Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Ewald Koster, Lars Heuvelman (81. Ruben Kin) Reinier Crediet, Dennis Rosink, Rémon Kroes (81. Heine Uuldriks), Mark Schra (64. William de Boer) Rob Mijnheer, Martijn Brakke, Mike Reuvers

MEDIA:
– Klik hier voor een verslag op VOZ.
– Klik hier voor een verslag op HAV.
– Klik hier voor een verslag van Staphorst.
– Klik hier voor een verslagje op RTV-Oost.
– Klik hier voor een verslag op Twee Nul.

De samenvatting van de wedstrijd volgt morgen via HAV.

Share