Broodnodige driepunter Ajax bij HZVV … 1-2

1718hzv_aja01
We moeten terug tot eind januari om het zoet van een zege in competitieverband nog voor de geest te kunnen halen. Wellicht deed de vriendschappelijke overwinning (3-1) op derde-divisionist ASWH van afgelopen maandag wonderen ?

1718hzv_aja02

wedstrijdbeleving door Marcel

De start op het goed bezette en prachtige complex in Hoogeveen deed ons het ergste vrezen, want laconiek uitverdedigen bood Jos Fidom een niet te missen kans om HZVV binnen de minuut al op voorsprong te zetten, maar de immer betrouwbare Stephan Veenboer hield Ajax overeind. Ajax had zijn antwoord wel klaar en Ricardo Fransberg stuitte in de 4e minuut op doelman Hidde Streutker waarna ook Bilal el Amrani de rebound niet kon verzilveren. We kunnen gerust zeggen dat de opening van dit duel leuk en levendig was waarbij al snel duidelijk werd dat Ajax de meest creatieve ploeg was. Toch was de 0-1 in de 12e minuut niet creatief maar eerder curieus. De vrije trap, die Ajax net buiten het zestienmetergebied kreeg, werd al snel genomen door Siver Abdulrahman terwijl doelman Streutker nog druk bezig was met organiseren van zijn muurtje. De prima leidsman van hedenmiddag, de heer Germs, keurde de goal echter goed en zo kon Ajax gaan bouwen aan een groter overwicht.

Image and video hosting by TinyPic

In de 19e minuut, na een uitstekende voorzet van Kenneth Misa-Danso, was het Erwin Breukelman die de bal van de doellijn haalde met een sliding net voordat het voorwerp over de lijn zou hobbelen. Ajax bleef met fris voetbal en snelle openingen de kwetsbare defensie van HZVV bestoken waar met name Kenneth Misa-Danso een ware plaag was. Het was dan ook niet geheel onverwachts dat uitgerekend hij in de 34e minuut voor de 0-2 zorgde. Na een prima dieptebal was de snelle buitenspeler weg en oog in oog met doelman Streutker scoorde hij diagonaal. Pas in de slotfase kreeg Ajax het af en toe wat benauwd toen het opportunistisch spelende HZVV even wat meer gas gaf, maar echte uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Dat was in blessuretijd aan de andere kant wel even anders. Na een vlot lopende aanval was het Jack van Moerkerk die met een artistiek tikje de bal op de onderkant van de lat schoot en zo bleef HZVV een grotere achterstand bespaard.

Image and video hosting by TinyPic

Na een meer dan prima 1e bedrijf van Amsterdamse zijde waren we benieuwd hoe dit duel zich zou gaan ontwikkelen. Het eerste wapenfeit was wederom weer voor de thuisclub via Jan Hup die rakelings naast kopte in de 54e minuut. Ajax ging naarmate het duel vorderde steeds meer mee in het onrustige spelbeeld. Het kon maar moeizaam het niveau van de eerste 45 minuten benaderen. Het inmiddels rommelige duel werd steeds minder fraai. Ajax had het geluk dat HZVV niet die kwaliteiten bezat om echt doortastend te worden waardoor het, al was het soms met hangen en wurgen, toch overeind bleef. Toch werd het in de 75e minuut weer even billenknijpen toen uit een vrije trap de bal bij de eerste paal werd teruggekopt op Yannick Manisuwa die de 1-2 scoorde. Zou het dan toch weer mis gaan ?

Veel strijd met weinig overleg en matig voetbal waren kenmerkend voor beide teams. In de 83e minuut ontsnapte Ajax toen Yoran Popovic de buitenkant van de paal raakte. Was dit de opmaat voor een zinderend slotakkoord ? Daar had Stanley Akoy in de 89e minuut een einde aan kunnen maken toen hij de paal raakte namens Ajax op een moment dat HZVV steeds meer ruimte achterin begon weg te geven. De klok tikte weg, maar Ajax sloot uitstekend de rijen en had zelfs diep in blessuretijd de 1-3 kunnen en moeten maken toen Ricardo Fransberg stuitte op doelman Streutker en invaller Veirano Slager de rebound ook niet tussen de palen kreeg. De laatste tonen op de fluit klonken voor Ajax bevrijdend, maar na een uitstekende 1e helft en een povere 2e helft wisten we eindelijk weer hoe het zoet van een overwinning smaakte. Ik kan u zeggen, met ruim 300 km in de bagage vandaag, …. het smaakte heerlijk !

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

HZVV – AJAX 1-2 (0-2)
Doelpunten: 0-1 Siver Abdulrahman (12.), 0-2 Kenneth Misa-Danso (35.), 1-2 Yannick Manusiwa (75.)
Scheidsrechter: De heer M.L. Germs
Toeschouwers: 400
Gele kaarten: Alex Zomer en Reza Hosseini (beiden HZVV), Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Roy Deken en Bilal el Amrani (allen Ajax)
Opstelling HZVV:Hidde Streutker, Erwin Breukelman, Yannick Manusiwa, Alex Zomer, Reza Hosseini (61. Arjan Akkerman), Marlon Luchtenberg, Jan Hup, Lorenzo Valente, Jos Fidom (46. Dzemidzic), Kelly João (73. Frank Strijker), Yoran Popovic
Opstelling Ajax:Stephan Veenboer, Chima Bosman, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Edwin Soenarto, Tim de Jong, Kenneth Misa-Danso (82. Glenn van Zoolingen), Jack van Moerkerk (90. Bran), Bilal el Amrani (73. Veirano Slager), Stanley Akoy, Ricardo Fransberg

MEDIA:
– Klik hier voor een verslagje op RTV Drenthe.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.
– Klik hier voor een stukje op RegioHoogeveen.nl

Share