Ajax thuis niet langs niet CSV Apeldoorn … 0-0

Vorige week wist Ajax weer eens te winnen. In Hoogeveen bij HZVV werden drie punten behaald. Hoe prettig zou het zijn als deze zege het begin zou zijn van een reeks ? Gezien de tegenstander en uitslag in de heenwedstrijd (2-6 winst) zou dat mogelijk moeten zijn.

1718aja_csv02

wedstrijdbeleving door Marcel

1718aja_csv03

Maar Ajax en CSV Apeldoorn hadden vanmiddag nog een tegenstander erbij gekregen. De extreme kou, maar vooral harde wind die over het sportpark heen blies zou beide partijen menigmaal parten spelen. Voor de geringe, aanwezige toeschouwers was het al afzien maar zeker ook de spelers hadden liever andere omstandigheden gehad in de week voordat de lente begint … op papier. Logischerwijs kwam dit duel maar niet op gang en de bal deed onder invloed van de wind alles wat de 22 acteurs in eerste instantie niet voor ogen hadden. Toch kwam Sander Krijns in de 5e minuut een teenlengte tekort om een voorzet binnen te glijden namens Apeldoorn. Daarna was het toch serieus wachten tot de 30e minuut (!) op de eerste wapenfeiten van Ajax, dat worstelde met de omstandigheden en daardoor maar moeizaam in het ritme kwam. De passing en opbouw waren gewoonweg te slordig en te onnauwkeurig.

1718aja_csv04

In dat laatste kwartier trok Ajax nadrukkelijk de wedstrijd meer naar zich toe. Zo zagen we kansen voor Kenneth Misa-Danso (30e min.) en Ricardo Fransberg (in de 32e min.) die doelman Jansen al gepasseerd was, maar de bal vervolgens in het zijnet schoot. Ook in de 35e minuut waren de Amsterdammers dicht bij de 1-0 toen wederom Kenneth Misa-Danso in kansrijke positie de bal niet tussen de palen wist te krijgen. Ajax leek door te drukken en via snelle balcirculaties werd de Apeldoornse defensie open gespeeld. Zo ook in de 39e minuut toen Stanley Akoy doelman Jansen dwong tot een knappe redding. Conclusie; na een stroeve start vond Ajax zijn draai en had het voor rust op voorsprong moeten komen.

Na rust, met de wind enigszins in de rug, zou je denken dat Ajax het verkregen overwicht zou omzetten in doelpunten. Het was echter Apeldoorn dat het dichtst bij een voorsprong was toen in de 57e minuut Maikel Lange doelman Stephan Veenboer dwong tot het maken van een uitstekende safe. We kwamen ondertussen in een periode terecht dat de wedstrijd meer weg had van een flipperkast duel dan een leuke voetbalpot. Beide teams gunden elkaar maar al te graag de bal. Toch was het Ajax weer dat via Ricardo Fransberg dicht bij de 1-0 was in de 65e minuut, maar andermaal stond daar doelman Jansen. Het antwoord van de gasten (twee minuten later) was net zo dreigend, want uit een klutssituatie schoot Sander Krijns maar rakelings naast.

CSV Apeldoorn, dat geduldig op zijn mogelijkheden wachtte, moest zich toch bijna overgeven in de 75e minuut toen Stanley Akoy uit een vrije trap bijna scoorde. Opnieuw was Patrick Jansen de sta in de weg voor Ajax. Het eindsignaal kwam dichterbij en Apeldoorn koesterde inmiddels al de gedachten dat het met 1 punt zou vertrekken uit Amsterdam. Daar moest nog wel een tweetal hachelijke situaties overleven, want zowel in de 88e minuut (treuzelen Stanley Akoy in kansrijke positie) en diep in blessuretijd (kans Ricardo Fransberg op een meter van de goal) waren niet aan Ajax besteed.

1718aja_csv01

Zo werd CSV Apeldoorn misschien wel de morele winnaar, omdat Ajax een aantal dotjes van kansen niet wist te verzilveren. Daarmee deed het zichzelf tekort. Wie echter Ajax dit seizoen continu volgt en deze belevingsverslagen leest weet dat dit inmiddels geen nieuws meer is. Nog steeds zijn er kansen om kampioen te worden. Iedereen kan van elkaar winnen in deze gekke Hoofdklasse B, maar wie heeft stalen zenuwen ? Nog acht speelronden te gaan. Volgende week nieuwe ronde en nieuwe kansen in Huizen tegen de plaatselijke SV.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

AJAX – CSV APELDOORN 0-0
Scheidsrechter: de heer M. Oosting
Toeschouwers: 112
Gele kaart: Edwin Soenarto (Ajax)
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Chima Bosman, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Edwin Soenarto (84. Glenn van Zoolingen), Stanley Akoy, Jack van Moerkerk, Tim de Jong, Kenneth Misa Danso (84. Cedric Main), Bilal el Amrani (76. Maurice Renger), Ricardo Fransberg
Opstelling CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Richard van Beek (26. Fedde Timmer), Charlie van der Hulst, Jeremy Jonker, Rob Diderik, Jesse Hartgers, Steven van Es, Maikel Lange, Maarten Boeve, Sander Krijns (85. Jamarro Diks), Richard van Schooten

Media:
– Klik hier voor de samenvatting.
– Klik hier voor een verslag op de site van csv Apeldoorn.
– Klik hier voor een verslg op VOZ.

Share