Ajax haalt uit in Huizen … 0-5 !

Hoe groot kon het contrast zijn in vergelijking met vorige week. Na de bittere kou stond er niets in de weg om op het zonovergoten sportpark de Wolfskamer eens lekker te gaan genieten van twee teams die doorgaans tegen elkaar altijd voor amusement zorgen.

wedstrijdbeleving door Marcel

Zaccaria el Biyar (links) maakt de tweede treffer

De thuisclub startte ambitieus. Na ruim tien minuten spelen was het eerst Thomas Malolepszy die stuitte op doelman Veenboer en vervolgens was het Lucas van Esterik die de rebound er ook niet in kreeg. Het gaf aan dat Ajax de drie punten deze middag niet cadeau zou krijgen. Ajax werd langzamerhand wakker, herstelde zich snel en groeide het langzaam in het duel. De eerste kans volgde na een klein kwartier spelen toen een voorzet van Kenneth Misa-Danso maar ternauwernood voor het hoofd van Ricardo Fransberg kon worden weggetikt door doelman Mackaay. Het was de opmaat voor een steeds beter voetballend Ajax dat even later (net zoals tegen HZVV) curieus aan zijn 0-1 kwam. De vrije trap van Kenneth Misa-Danso werd door de gehele Huizense defensie totaal verkeerd ingeschat waardoor de bal ongehinderd in het net verdween.

Tim de Jong is Murat Onal te snel af

Na deze wonderlijke goal groeide Ajax steeds meer in de wedstrijd en kreeg het in de 21e minuut een grote kans die werd ingeleid door Zakaria el Biyar die Chima Bosman in staat stelde om hard uit te halen. Doelman Mackaay tikte zijn schot naast. Ondanks het overwicht dat Ajax gecreëerd had voetbalde Huizen bij vlagen prima mee. Op het half uur moest het de uitmuntende doelman Stephan Veenboer bedanken toen hij Quincy van Waveren van scoren afhield. Zo viel er genoeg te beleven in het eerste half uur van twee teams die het aanvallende voetbal hoog in het vaandel hebben staan. Ajax, dat bijna wekelijks de rekening moet betalen voor het nalaten om wedstrijden in het slot te gooien, leek in de 39e minuut zijn lesje in geleerd te hebben. Na uitstekend voorbereidend werk van Jack van Moerkerk was het de uitblinker van de eerste helft (en oud-speler van Huizen) Zakaria el Biyar die doelman Wilco Mackaay door de benen passeerde voor de 0-2. Beide teams konden gaan rusten en ondanks de 0-2 ruststand was waakzaamheid voor Ajax geboden, omdat de thuisclub aardig van zich af beet.

Fysio Darsenio Biezen ontfermt zich over Siver Abdulrahman

De laatste woorden werden bijna in daden omgezet vijf minuten na rust toen Randy Onuoha namens Huizen strandde op doelman Veenboer die Ajax wederom op de been hield. Hierna was het weer de beurt aan Ajax dat dodelijk efficiënt was deze middag en dat is gewoonlijk geen ingrediënt dat dit seizoen bij de ploeg hoort. Toch zagen wij het in de 54e minuut toen de steekbal van Zakaria el Biyar terecht kwam bij Ricardo Fransberg die oog in oog met Mackaay de bal tergend langzaam langs de doelman schoot voor de 0-3. Mede door de ruimte die ontstond begon Ajax hierna steeds beter, frivoler en sneller te voetballen waardoor de thuisclub steeds meer het geloof verloor in een beter resultaat. Maar niet alles lukte vanmiddag. Zo zagen we Kenneth Misa-Danso in de 62e minuut een bal op een meter van het doel tegen doelman Mackaay aan schieten. Maar ook Quincy van Waveren weet hoe het voelt om een doelman op zijn pad te vinden toen in de 66e minuut Stephan Veenboer weer niet te passeren viel.

Glenn van Zoolingen stond weer in de basis

De laatste twintig minuten waren niet besteed aan Huizen dat ondanks de positieve spelopvatting de grip op Ajax volledig had verloren. Onder aanvoering van Stanley Akoy dartelde Ajax over het veld. Eerst strandde Akoy zelf nog op Wilco Mackaay, maar vervolgens stond hij (na een indrukwekkende solo) in de 74e minuut aan de basis van de 0-4 van Ricardo Fransberg die de doelman koelbloedig passeerde. Vlak hierna kreeg Huizen nog een dot van een kans in de 77e minuut toen Quincy van Waveren stuitte op Veenboer, maar in de slotfase liet Ajax nog maar eens zien hoe het wel moest. Opnieuw was de schoonheid van de actie die eraan vooraf ging misschien nog wel mooier dan de goal zelf, maar ditmaal moeten alle credits gaan naar Chima Bosman. Hij speelde een geweldige pot, bekroonde dit met een uitstekende rush over het veld en bereikte op tijd invaller Celso Uhlenbeek die zijn eerste balcontact benutte voor een daverende 0-5 in de 85e minuut. De slotfase werd rustig uitgespeeld en in de stand kwam geen wijziging meer. De tweede zege ooit van Ajax bij Huizen was een feit.

Stephan Veenboer hield vanmiddag de nul

Wat een weelde voor Ajax vanmiddag in Huizen en wat komt dit op tijd nu de weken van de waarheid zowel in de competitie als in de beker gaan aanbreken. Aanstaande dinsdag de kwartfinale van de districtsbeker tegen Zuidvogels en op Paaszaterdag het thuisduel tegen Urk (om 17:00 uur). We gaan het voor u verslaan op deze website.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

HUIZEN – AJAX 0-5 (0-2)
Doelpunten: 0-1 Kenneth Misa-Danso (15.), 0-2 Zakaria El Biyar (39.), 0-3 Ricardo Fransberg (54.), 0-4 Ricardo Fransberg (74.), 0-5 Celso Uhlenbeek (85.)
Scheidsrechter: dhr. M. Roeleveld
Toeschouwers: 700
Gele kaarten: geen
Opstelling Huizen: Mackaay, Benning, Buitenhuis, Troost (61. Smit), Onuoha, Klaassen, Papamelodias, Van Esterik (81. Brilleman), Malolepszy, Önal (81. Pelgrum), Van Waveren
Opstelling Ajax: Veenboer, Bosman, Abdulrahman (81. Bran), el Biyar (84. Uhlenbeek), Soenarto, De Jong, Van Zoolingen (78. Wollgarten), Van Moerkerk, Fransberg, Akoy, Misa-Danso.

Ricardo Fransberg scoorde twee keer

Media:
– Klik hier voor een verslag op de site van Huizen.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.
– Klik hier voor een verslag van HAV.
– Klik hier voor een verslag in de Gooi- en Eemlander.
– Klik hier voor een interview met Zakaria el Biyar.

Share