districtsbeker: Ajax bereikt halve finale na zege op Zuidvogels

Met een brede grijns betrad Ajax voor de tweede keer binnen drie dagen de gemeentegrens van Huizen om het ditmaal op te nemen tegen de buurman. Afgelopen zaterdag werd een ruime zege behaald op de plaatselijke SV, maar een bekerwedstrijd is andere koek. Zuidvogels had daarnaast nog een appeltje te schillen na de uitschakeling vorig seizoen in deze districtsbeker tegen ons. Ajax was derhalve gewaarschuwd, maar was ook op z’n “qui vive” denkende aan vorig seizoen toen de kwartfinale het eindstation bleek (Purmersteijn uit 2-0 verlies).

Wedstrijdbeleving: Marcel

De start van de Amsterdammers (wedstrijd stond onder leiding van oud-prof scheidsrechter Roelof Luinge) was ondanks de opgedane dosis zelfvertrouwen gewoonweg niet scherp genoeg. Het gedreven team van Juan Fernandez Coto startte fris en scherp en Ajax mocht niet mopperen in de 10e minuut toen Niels van der Zaal zijn kopbal door doelman Jan Ziere overgetikt zag worden. De corner die volgde schampte daarna zelfs nog de lat. Na ruim 20 minuten spelen ontdeed Ajax zich van de te slappe start en trok het stukje bij beetje het duel naar zich toe. De eerste tekenen van herstel zagen we in de 24e minuut toen Kenneth Misa-Danso op de lat schoot.


1718zui_aja-bek05

Vijf minuten later, na goed voorbereidend werk van Jack van Moerkerk, was het weer Misa-Danso die maar ternauwernood het doel miste. Het overwicht dat Ajax steeds meer kreeg werd uitbetaald in de 35e minuut. Het kreeg de handen op elkaar nadat Zakaria el Biyar Kenneth Misa-Danso wegstuurde die vervolgens met een messcherpe voorzet Ricardo Fransberg liet scoren (0-1). Ajax had de regie, maar moest waken voor de frisse aanvallen van het dappere Zuidvogels dat wederom via Niels van der Zaal vlak voor rust dicht bij de 1-1 was.

1718zui_aja-bek01

Deze pot was nog niet gespeeld en dus was het zaak voor Ajax om in de tweede helft snel orde op zaken te stellen en dat geschiedde in de 47e minuut en hoe ! De ontketende Ricardo Fransberg (die zijn draai helemaal gevonden lijkt te hebben) bediende voor de goal Kenneth Misa-Danso die met een bekeken hakbal achter het standbeen de 0-2 scoorde. Ajax was los en, met respect geschreven, Zuidvogels fungeerde steeds meer als figurant op het feestje wat Ajax aan het creëeren was.

1718zui_aja-bek04

Nadat in de 52e minuut doelman Mol nog redding kon brengen op de schuiver van de onnavolgbare Kenneth Misa-Danso, kreeg Ajax in de 60e minuut wederom de handen van vriend en vijand op elkaar toen Jack van Moerkerk Ricardo Fransberg wegstuurde. Zijn voorzet werd perfect afgerond door de herboren Zakaria el Biyar (0-3). De intercity uit Amsterdam denderde door. Opnieuw was Frank Mol stopper toen hij een poeier van Stanley Akoy onschadelijk wist te maken in de 65e minuut. Het was echter uitstel van executie. Ajax zette een fluwelen aanval op die zou leidden tot de 0-4. Het waren Zakaria el Biyar (voorzet) en Kenneth Misa-Danso (maker van het doelpunt) die aan de basis stonden van deze eclatante voorsprong.

1718zui_aja-bek02

Zuidvogels, dat zo goed aan dit duel begonnen was, vreesde onder de voet gelopen te worden maar Ajax hielp een handje mee door in het restant van de wedstrijd overmoedig te worden waardoor prachtige aanvallen en kansen stierven in schoonheid. Zo waren invallers Lars Middelwijk en Maurice Renger nog dicht bij meer Ajax treffers. De klok tikte richting het eindsignaal en Zuidvogels had de focus al lang op de burenruzie van aanstaande zaterdag tegen Huizen. Ajax tankte andermaal een hele grote slok zelfvertrouwen voor het slot van de competitie en voor de halve finale van de beker. Zou het venijn dan toch in de staart van dit seizoen zitten ? Wie Ajax 180 minuten aan het werk zag in Huizen kijkt nu al reikhalzend naar het volgende duel uit en dat is een hele lastige. Urk komt zaterdag op bezoek en verkeert ook in bloedvorm. Alle reden om te komen kijken als er wordt afgetrapt om 17:00 uur. Voor nu even genieten van het bereiken van de laatste vier en het ticket voor de voorronde van de landelijke KNVB-Beker volgend seizoen.

1718zui_aja-bek03

Media:
– Klik hier voor het verslag op de site van Zuidvogels.
– Klik hier voor het verslag op HAV.
– Klik hier voor het verslag op VOZ.

ZUIDVOGELS – AJAX 0-4 (0-1)
Doelpunten: 0-1 Ricardo Fransberg (35.), 0-2 Kenneth Misa-Danso (48.), 0-3 Zakaria el Biyar (60.), 0-4 Kenneth Misa-Danso (69.)
Scheidsrechter: Dhr. R. Luinge
Opstelling Zuidvogels: Frank Mol, Stephan Campbell, Michiel Foppen, Tim Horsmeijer, Robbert Janssen, Ricardo Tat, Nichel de Wit, Hidde van Erkel, Jaap Jong, Niels van der Zaal (59. Steve Promes), Wouter van den Berg (59. Jerghinio Sahadewsing)
Opstelling Ajax: Jan Ziere, Chima Bosman, Siver Abdulrahman, Tim de Jong, Edwin Soenarto, Glenn van Zoolingen (70. Maurice Renger), Zakaria el Biyar, Jack van Moerkerk, Ricardo Fransberg, Stanley Akoy, Kenneth Misa-Danso

Share