Ajax 5 heeft titel in vizier

Hoogste tijd voor een update van de prestaties van onze Old Heroes! Afgelopen zaterdag kwam statistisch gezien de fijnste tegenstander voor onze mannen op bezoek namelijk VOC (vorige ontmoetingen 8-1 en 9-1). Onze, door traditie doorspekte gewaardeerde, opponent uit Rotjeknor had tevens de pech dat de prestigieuze AmRo (Amsterdam Rotterdam) titel op het spel stond. Dat de landstitel naar Mokum gaat is zo goed als klaar, want dat robbertje zijn onze mannen aan het uitvechten met de buren uit Mokum-Zuid AFC (dat overigens de titel van Amsterdam, de zgn. Keizerskroon, al aan de Old Heroes moest laten).

Kortom, 3e helft prestige stond op het spel en daar is altijd veel om te doen in de oergezellige klassieke veteranen competitie. Zonder gezelligheid en een beetje dollen is er immers geen gein aan. De superfocus van de Old Heroes kreeg vorige week uit bij Victoria zowaar menselijke trekjes toen een 1-3 voorsprong in de slotfase werd verspeeld en dit zo naast 18 overwinningen voor het tweede gelijkspel zorgde. Uiteindelijk overheerste alleen het “helaas pindakaas” gevoel toen bleek dat titelconcurrent AFC eveneens gelijk had gespeeld thuis tegen de Koninklijke HFC.

De staf kon afgelopen zaterdag over de gehele selectie beschikken en dat heeft onze arme opponent gemerkt. Ajax 5 was veel te sterk en na een 3-0 ruststand lieten onze Old Heroes gedreven door het zeldzame puntverlies van vorige week er geen gras over groeien. In een demonstratie partij werd het dappere VOC naar een 9-1 nederlaag gespeeld. Ondanks dit was de 3e helft weer zoals hij moest zijn … compleet gelijkwaardig. Lang moesten we wachten tot de uitslag van AFC bekend werd, maar inmiddels leven we in de wetenschap dat Quick – AFC in 2-2 is geëindigd wat inhoudt dat Ajax 5 met een wedstrijd meer gespeeld 14 punten voor staat (59 om 45) met nog 6 wedstrijden te gaan. AFC kan hoogstens op 63 punten eindigen. Nummer 3 HBS op 62. Bij een volgende overwinning van onze mannen en puntverlies van de concurrentie kan derhalve de kampioensvlag worden gehesen. Nog een mooi doel zijn 100 doelpunten … Ajax 5 staat op 96 goals nog 4 te gaan dus en de teller gaat op 3 cijfers. De titel in het vizier, de lente komt eraan …. wat is het leven toch mooi !

Tekst: Paul Buffing

Share