Zaterdag 2 pakt volle buit in Spakenburg

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Verslag: Rob

In een fantasieopstelling begon Ajax 2 vanmiddag de uitwedstrijd onder leiding van scheidsrechter Schram tegen laagvlieger Spakenburg. Afgezien van een blessuregeval voor Streekstra en een mogelijkheid voor de thuisclub viel er in eerste instantie nog weinig te melden. Ajax was de bovenliggende partij, maar kon vooralsnog weinig echte kansen creeeren.

Image and video hosting by TinyPic

Dat veranderde toen C. Uhlenbeek in de 13e minuut de bal pasklaar kreeg aangespeeld door Middelwijk, maar naast schoot, even later gevolgd door een poging van Van der Streek die over het doel ging. Spakenburg kon hier vooralsnog weinig tegenover stellen, tot na 20 minuten toen uit een vrije trap de bal tegen de lat werd geschoten waarna de bal voor de lijn weer het veld in stuiterde.
Vijf minuten later kwam Ajax op voorsprong toen Main zijn tegenstander in de luren legde en fraai de 0-1 aantekende. Bijna was de voorsprong even later alweer verspeeld maar keeper Moen reageerde bekwaam op een schot van de Spakenburgse spits. Dit bleek een belangrijke redding, want in plaats van 1-1 werd het net na het half uur 0-2 toen Main niet zelfzuchtig was maar de bal gunde aan Slager die verwoestend kon uithalen.

Image and video hosting by TinyPic

Bijna gaf de spits weer een assist, maar Streekstra wist de voorzet niet genoeg te drukken en schoot over. Zo verzuimde Ajax de wedstrijd al voor rust op slot te gooien. Vlak voor het fluitsignaal kregen De Blauwen nog een kopkans die naast ging en claimde Main tevergeefs een penalty. Zo gingen wij de rust in met een terechte voorsprong, maar wel in de wetenschap dat de noodzaak er was om deze na de pauze uit te bouwen.

Image and video hosting by TinyPic

Na de thee zagen wij R. Uhlenbeek voor Main in het veld. De eerste mogelijkheid was uit een dood spel moment, maar Bran kon net niet bij de bal. Spakenburg drong wat meer aan en zo kreeg Ajax meer ruimte: na 7 minuten volgde de volgende mogelijkheid voor C. Uhlenbeek die echter de Spakenburgse keeper op zijn weg vond. Even later was het wel prijs aan de andere kant toen na een fraaie steekpass de Spakenburgse spits door Bran niet meer achterhaald kon worden en fraai in de verre hoek raak schoot (1-2).

Image and video hosting by TinyPic

Bijna bracht Middelwijk de marge weer op twee maar na een fraaie solo schoot de verdediger wild naast. Ook Spakenburg dacht te scoren, de poging strandde echter op de vuisten van Moen. Bran werd vervangen door Joren en te Vrede kwam in het veld voor Wollgarten. In de consternatie na de wissels was de concentratie bij de thuisclub even weg en bijna profiteerde Streekstra maar zijn inzet werd tenauwernood gekeerd door een verdediger.

Image and video hosting by TinyPic

Beide ploegen gingen voor de winst, het spel golfde op en neer en aan de twee kanten konden we grote kansen noteren. Cijntje verving Slager om te proberen nog meer gebruik te maken van de ruimte die Spakenburg wegga f. Een kwartier voor tijd volgde de 1-3 na een combinatie tussen de broers Uhlenbeek waarna Celso de bal uiteindelijk langs de keeper schoof. Bosma kwam in het veld voor Streekstra. Tien minuten voor tijd volgde de genadeklap toen Cijntje de 1-4 binnen schoof.

Image and video hosting by TinyPic

Ajax had de drie punten binnen en kon nu simpel het duel uitspelen. Vlak voor tijd zorgde Cijntje zelfs nog voor de 1-5. Zo wist de ploeg van trainer Le Grand weer drie punten aan het totaal toe voegen en mogen wij spreken van een prima reeks en staat bovenaan in de 3e periode.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share