Ajax wint weer van Urk: 4-0

1718aja_urk01


Na de overtuigende zeges met klinkende cijfers in Huizen afgelopen week in competitie en beker was het in de namiddag op sportpark de Toekomst andere koek. Het stugge Urk was onze tegenstander en gezien het aantal uit supporters dat uit het vissersdorp was meegekomen mogen we gerust zeggen dat Ajax een veredelde uitwedstrijd speelde.

wedstrijdbeleving door Marcel

Image and video hosting by TinyPic

Na een gelijkopgaande start waarin Ajax tot tweemaal aan toe in kansrijke positie faalde (Fransberg en Misa-Danso) kreeg Ajax in de 14e minuut een wat goedkope penalty om de score te openen nadat Kenneth Misa-Danso licht werd beetgepakt. De man in vorm Ricardo Fransberg schoot de penalty te makkelijk in de hoek waar doelman Koffeman om moest lachen. Het was voor Ajax het signaal om nog energieker het duel aan te pakken en met andermaal snel en fris combinatievoetbal nam het verdiend de leiding zo’n tien minuten later. Nu scoorde wel Ricardo Fransberg met een prima geplaatste kopstoot na een voorzet van Kenneth Misa-Danso (1-0).

1718aja_urk02


Ajax etaleerde inmiddels weer het voetbal dat we in de laatste wedstrijden ook mochten aanschouwen namelijk lekker fris en overtuigend. De bezoekers, die overigens met fair voetbal loerde op hun kansen in de omschakeling, deden dat bij vlagen met verve. Eenmaal voor de goal gekomen werd of niet de vrije man gevonden of de uitstekende Ajax-defensie greep op tijd in. Zo waren de talrijke supporters getuige van een open duel waarin Ajax meer voetbalinhoud had, maar waarbij de blauwhemden niet mochten worden onderschat.

1718aja_urk03

Het was dus voor Ajax zaak om het duel na rust snel te beslissen en dat geschiedde ook vandaag weer. Bij de eerste goede aanval na rust (50e minuut) was het Zakaria el Biyar die bijna doelman Koffeman te vlug af was, maar de ingreep belandde voor de voeten van Ricardo Fransberg die de bal controleerde en vervolgens hard en hoog binnen schoot (2-0). Ajax leek vervolgens wat meer te gaan leunen en zo zagen we vervolgens een spelbeeld waarin Urk wat vaker de bal mocht hebben. Het was echter weinig echt dreigend werd voor de goal.

1718aja_urk04

Het duel kabbelde voort. Ajax controleerde, maar was ook minder dominant. Pas in de 74e minuut leefde het duel weer wat op en opnieuw etaleerde Ajax zijn kunsten in dodelijke efficiëntie. De met tomeloze inzet spelende Jack van Moerkerk, die samen met Glenn van Zoolingen veel vuil werk opknapte, stuurde na een prima interceptie op het middenveld Zakaria el Biyar weg die vervolgens met een geplaatst schot de 3-0 liet aantekenen. Ajax liet dus ook nu weer in de vroege avond zien dat het opeens wel kan toeslaan en een wedstrijd kan beslissen.

1718aja_urk05

De slotfase werd door Ajax uiterst professioneel uitgespeeld en het team van Jorg Smeets begint zo langzamerhand steeds meer zelfvertrouwen en volwassenheid uit te stralen met een voorhoede die elkaar steeds makelijker begint te vinden. Dat het in de slotfase nog 4-0 werd door invaller Tim de Jong (die wel heel veel vrijheid kreeg en vervolgens vanaf twintig meter hard uithaalde) zou misschien bij bezoekers van TT pagina 894 de indruk gewekt hebben dat Urk werd weggespeeld, maar dat was niet het geval. De Amsterdammers waren vanavond weer vlijmscherp voor de goal met name in de tweede helft waar bijna een 100 % score werd behaald uit de kansen.

1718aja_urk06

In zeven dagen tijd dertien keer scoren en geen tegengoals krijgen en overtuigend voetbal spelen … het lijkt erop dat we nog mooie en vooral spannende weken in het verschiet hebben liggen. Volgend weekend gaan we op bezoek bij het verrassende NSC Nijkerk dat Excelsior ‘31 vandaag een flinke oorwassing gaf. We kunnen weer aan de bak echter wel met vertrouwen !

1718aja_urk07

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

AJAX – URK
Doelpunten: 1-0 Ricardo Fransberg (26.), 2-0 Ricardo Fransberg (50.), 3-0 Zakaria el Biyar (74.), 4-0 Tim de Jong (90.)
Scheidsrechter: Mevr. S. Shukrula
Toeschouwers: 250
Gele kaarten: Edwin Soenarto (Ajax), Dick Hakvoort (Urk)
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Chima Bosman, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Edwin Soenarto, Glenn van Zoolingen, Jack van Moerkerk, Kenneth Misa-Danso (77. Cedric Main), Ricardo Fransberg, Zakaria el Biyar, Stanley Akoy (83. Tim de Jong)
Opstelling Urk: Cornelis Koffeman, Klaas Kramer, Lucas Nagel, Hessel Snoek (80. Pieter Brands), Dick Hakvoort, Jelle de Boer (67. Klaas Romkes), Marinus Snoek, Riekelt Nentjes, Gerrit Tol, Bennie Dunnink (79. Maarten Dijkhuizen), Riekelt Jan Brands

Media:
– Klik hier voor een verslag op de site van Urk.
– Klik hier voor een verslag op HAV.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.

Share