Ajax geeft goede reeks vervolg in Nijkerk

Nu de machinisten Smeets, Cameron en van der Wal de Ajax-trein hebben veranderd van een sprinter in een intercity waren we benieuwd of station Nijkerk ook in razend tempo achter ons gelaten zou worden.

wedstrijdbeleving door Marcel

De start van de wedstrijd, op deze heerlijke lentedag, was dan wel voor Ajax (zeker qua balbezit) maar van enige lijn bij beide teams was nog niet veel te zien. De intenties van Ajax waren wel duidelijk en de eerste serieuze kans kwam via Glenn van Zoolingen (schot zijnet). Daarna brak er een fase aan dat scheidsrechter Mesbah de gebeten hond was en dat kwam het schouwspel niet ten goede. Veelvuldig moest de leidsman optreden en het spel stilleggen wat niet in de smaak viel bij de spelers van NSC en trainer Kamphuis die later naar de tribune werd gestuurd. Dit alles begon in de 19e minuut toen Ricardo Fransberg op het randje van de zestienmeter werd neergelegd waarvoor Rinke Rozema geel kreeg. De vrije trap die volgde werd in de muur met de hand getoucheerd door andermaal Rinke Rozema en zo kreeg hij zijn tweede gele kaart en Ajax een penalty. Edwin Soenarto, die wekelijks een solide wedstrijd speelt, scoorde beheerst en zo kwam Ajax in de 20e minuut op voorsprong.

Edwin Soenarto schiet uit een penalty de 0-1 binnen

Niet veel later kwam het goed weg toen Barry de Winter te gehaast naast schoot. Het duel, dat even een grimmige stemming leek te krijgen, bloedde enigszins wat dood mede kwam door de overtalsituatie op het veld. Ajax bepaalde wel de regie, maar voetbalde zeker niet goed. Toch had Ricardo Fransberg in de 24e minuut de 0-2 moeten maken nadat Kenneth Misa-Danso hem een niet te missen kans bood. Het frivole Ajax-spel van de afgelopen wedstrijden was ondertussen nog ver te zoeken, maar wederom volgde opnieuw een uitgelezen kans op 0-2 toen Ricardo Fransberg, zo’n tien minuten voor rust, Kenneth Misa-Danso in staat stelde om de 0-2 te scoren maar dit gebeurde in buitenspel positie. In de blessuretijd wist doelman Ranzijn nog een inzet van Kenneth Misa-Danso naast te tikken waardoor de rust werd gehaald met een magere 0-1 score in een bij vlagen chaotische eerste helft waar de toeschouwers nu niet bepaald warm van waren geworden.

Siver Abdulrahman is Nico van den Brom te snel af

Na rust pakte Ajax de draad uitstekend op. Veelvuldig werd nu wel de vrije man gevonden en dat betaalde zich al vrij snel uit toen in de 48e minuut Stanley Akoy Kenneth Misa-Danso bereikte die doelman Ranzijn simpel passeerde voor de 0-2. Ajax had hierna geen kind meer aan NSC. Het hield zeer bekwaam de linies gesloten en ook het frivole aanvalsspel kwam steeds vaker tevoorschijn. Zo ook in de 57e minuut toen Kenneth Misa-Danso doelman Ranzijn passeerde en uit een moeilijke hoek op de paal schoot. Het was uitstel van executie, want nog geen twee minuten later (uit een identieke aanval zoals bij de 0-2) scoorde Ajax in de 59e minuut de 0-3. Akoy gaf de assist en Misa-Danso scoorde zijn tweede.

1718nsc_aja03Stanley Akoy speelde prima op het middenveld

Het povere NSC, dat totaal geen antwoord had op de vlotlopende Ajax aanvalslinie, moest lijdzaam toezien hoe Ricardo Fransberg met een listig stiftballetje dicht bij de 0-4 was in de 63e minuut maar doelman Ranzijn wist deze kans nog ternauwernood over te tikken. Het vlakke duel, dat vervolgens voortkabbelde richting de slotfase, kende nog wel wat aardige momenten. Zowaar was NSC een aantal maal opeens dreigend met de grootste kans voor Yordi Grovenstein in de 82e minuut. Ook Ajax liet nog even zijn tanden zien in de 88e minuut toen Stanley Akoy een vrije trap over de muur krulde die doelman Ranzijn over tikte. Daarna was het weer de beurt aan NSC dat zich dapper verweerde, maar kwaliteit te kort kwam om Ajax echt te verontrusten. Toch waren Barry de Winter en Tristan Wallet nog dichtbij een eretreffer in de absolute slotfase. Het laatste woord was voor Ajax dat niet groots speelde, maar wel weer uiterst efficiënt was en bij vlagen in de tweede helft weer de goede vorm van de laatste wedstrijden etaleerde. Het was de altijd nuttige invaller Maurice Renger die Stanley Akoy de goal gunde in de 90e minuut en zo scoorde Ajax zijn 17e doelpunt in vijf wedstrijden en hield het voor de 450e minuut de nul achterin.

1718nsc_aja02Kenneth Misa Danso maakte twee doelpunten

Mijn hulde aan de uitstekende doelman Veenboer, Roy Deken, Edwin Soenarto, routinier Siver Abdulrahman en de briljante Chima Bosman is dan ook groot. Volgend weekend de topper op De Toekomst als Eemdijk op bezoek komt en dan gaan we zien of de vorm van de laatste weken ook zich doorzet tegen een geduchte tegenstander.

1718nsc_aja01Stephan Veenboer hield vanmiddag de nul

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

NSC Nijkerk – AJAX 0-4 (0-1)
Doelpunten: 0-1 Edwin Soenarto (20. pen), 0-2 Kenneth Misa-Danso (48.), 0-3 Kenneth Misa-Danso (59.), 0-4 Stanley Akoy (90.)
Scheidsrechter: dhr. C. Mesbah
Toeschouwers: 400
Gele kaarten: Rinke Rozema, Darryl Bobson (beiden NSC Nijkerk)
Rode kaart: Rinke Rozema (2x geel)
Opstelling NSC Nijkerk: Damian Ranzijn, Dave Knikker, Roy Schaap, Jonas Katshima, Rinke Rozema, Barry de Winter, Yannick Cornelisz (70. Eyup Terlemez), Darryl Bobson (64. Martijn Schilthuis), Yordi Grovenstein, Nico van den Brom (54. Tristan Wallet), Chan Ali Turksoy
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Chima Bosman, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Edwin Soenarto, Glenn van Zoolingen (75. Tim de Jong), Zakaria el Biyar, Jack van Moerkerk (77. Maurice Renger), Ricardo Fransberg, Stanley Akoy, Kenneth Misa-Danso (67. Bilal el Amrani)

Media:
– Klik hier voor een verslag op VOZ.
– Klik hier voor een verslag op De Veense Courant Online.

Video:

NSC Nijkerk-Ajax Zaterdag (0-4) 07-04-2018 from Ajax Amateurs on Vimeo.

Share