Ajax 5 staat op matchpoint

“De volgende wedstrijd is altijd de belangrijkste” is een gevleugelde uitspraak in de voetballerij. Nog nooit is deze tekst zo duidelijk van toepassing op onze Old Heroes, want na eventuele winst zou de volgende wedstrijd gegarandeerd de officiële kampioenswedstrijd voor onze mannen zijn. Maar daar zat natuurlijk meteen de kneep. Even winnen heeft maar al te vaak in het verleden, ook bij teams uit onze teergeliefde vereniging, tot onaangename verrassingen geleid. Scherpte en focus was dus geboden om dit goddelijke seizoen in een hemels te laten eindigen. Hoe toepasselijk dat Ajax 5 uitgerekend duivels op zijn pad trof. Zwarte Duivels wel te verstaan en ik heb me laten vertellen dat die het ergste zijn.
Er was volop strijd te verwachten: het hemelse wit rood wit tegen het geheel zwarte Black Devils. Dat we het niet cadeau kregen bleek wel uit de 2-1 ruststand met een penalty voor ons verzilverd door Alex Kroes en een goal van Rivallino Steur. Maar ook een pingel voor de Black Devils die eveneens benut werd. Zoals zo vaak zorgde Jaap Meijer na rust voor lucht (met een mooie 3-1) tegen de zwarthemden die hun spreekwoordelijke huid zo duur mogelijk verkochten. De 100e goal dit seizoen lonkte en toen gebeurde het ! Zo’n moment, zo fantastisch dat je het eigenlijk niet kan verzinnen. De voetbalgoden bemoeide zich ermee. René Stefels kwam erin. Een OLD HERO in hoofdletters, voetbaldocent en gewaardeerd door velen. Een echte klassieke veteraan, leeftijd niet van toepassing als je zoveel passie hebt. Na een prachtige voorzet van Mark Stuut knalde René hem in de kruising voor de gouden nummer 100 !!! Goede wijn behoeft geen krans, maar je hoeft geen wijnkenner te zijn om te weten dat de oudste wijn de beste is.
Gespeeld was het nog niet helemaal. De aanhangers van lucifer hadden helhonds brutaal middels een goal (waar Ajax 5 normaliter predikaat op heeft) voor een 4-2 tussenstand gezorgd. Echter, toen ze engelen hoorden zingen werd het vuur definitief uitgeblazen door Mark Reiz (5-2). De Old Heroes waren te sterk voor de strijdvaardige Devils en de koek was nog niet op, want opnieuw Reiz (6-2) en een hele lekkere van Tino Tabak maakte het helemaal af voor 7-2. De volgende week wedstrijd kan een geweldig seizoen worden bekroond met de Landstitel bij de Klassieke Veteranen. Het zou de dubbel betekenen na de al eerder dit seizoen heroverde Knoepert en de 5e prijs uit de geschiedenis van Ajax 5. Om klassiek af te sluiten … Hup Ajax 5 !

Tekst : Paul

Share