voorbeschouwing AJAX – EEMDIJK

Aanstaande zaterdag is er een heuse topper te zien op De Toekomst. Ajax, nummer twee op de ranglijst, neemt het op tegen koploper Eemdijk. Met nog vijf wedstrijden te gaan en een verschil van vijf punten hoeven wij niet verder het belang van deze wedstrijd toe te lichten.

Hoofdklasse B(izar)

Het seizoen in de Hoofdklasse B is een bizarre en kende al vele titelkandidaten. De prijzen worden echter aan het einde van het seizoen verdeeld en het lijkt erop dat “de Diekers” dat het beste hebben begrepen. Het verloor op 3 februari zijn laatste wedstrijd (thuis tegen Staphorst, 0-1) en is sindsdien liefst negen wedstrijden ongeslagen met zeven zeges en tweemaal een gelijkspel. Met veertien doelpunten in de laatste drie wedstrijden heeft Eemdijk zich als belangrijkste titelkandidaat gemeld aan de top. Zaterdag kan op De Toekomst concurrent Ajax op een serieuze achterstand worden gezet van acht punten. Genemuiden en Berkum lijken dan nog de enige twee teams die Eemdijk de titel kunnen ontnemen.

De tegenstander

Eemdijk zit in een heerlijke flow en de groene trein uit Bunschoten lijkt mentaal ook niet te knakken en raakt niet in de war bij een achterstand. Dat bleek ook tijdens eerdere wedstrijd dit seizoen toen Ajax legio kansen verprutste en driemaal een voorsprong weggaf om uiteindelijk lijdzaam toe te zien hoe David van de Groep vlak voor tijd alsnog de winnende treffer maakte. Eindstand 4-3 na een krankzinnige wedstrijd op 10 februari jongstleden. Topscorer bij Eemdijk is momenteel Maikel de Harder met 13 treffers. Het viel IJsselmeervogels ook op en de aanvaller keert volgend seizoen terug bij “de Rooien”, de club waarvoor hij al tweemaal eerder uitkwam in zijn carriere. Ook de ex-Ajacieden Mauro Franken en Deen van Embricqs (beiden allebei naar Sportlust ’46 in Woerden na dit seizoen) behoren steevast tot de basiself binnen het team van trainer Patrick Loenen (ook Sportlust ’46 volgend seizoen) dat daarnaast verder kan rekenen op veel ervaring van o.a. doelman Gerben Ruizendaal, Jan Pieter Hartog en Jasper Bolland.

Wij

Ajax is de laatste weken ook goed bezig en kreeg zelfs de laatste vier wedstrijden geen doelpunt tegen. Het vertoonde spel in deze wedstrijden en de gemaakte doelpunten (13) bieden de ploeg van Jorg Smeets (volgend seizoen AFC zat.1) bijna vanuit het niets weer perspectief. Een slechte maand februari (twee punten uit vier wedstrijden) leek alle hoop op een (periode) titel te hebben verknald. Door voortdurend puntverlies van met name Genemuiden en Berkum profiteerde Eemdijk en sloop Ajax stiekem mee naar de huidige tweede plek.

Arbitraal trio

Kortom, alle redenen om zaterdag een kijkje te komen nemen en naar alle waarschijnlijkheid te gaan genieten van een mooie pot voetbal met grote belangen die er echt toedoen. Scheidsrechter de heer Maurice Paarhuis uit Hellendoorn fluit om 14:30 uur voor de aftrap. Hij wordt geassisteerd door de heer Stef Bogers en de heer Giovanni Francees. Paarhuis floot Ajax dit seizoen twee keer eerder. Beide wedstrijden gingen verloren (Genemuiden uit, DFS thuis). Eemdijk verloor ook onder Paarhuis (uit bij Excelsior ’31). Hier zal zaterdag derhalve verandering in komen. Wij wensen iedereen een sportieve en mooie wedstrijd.

De toegang is zoals altijd gratis en het wordt heerlijk weer … dus kom naar AJAX – EEMDIJK !!!

Historie tussen Ajax en Eemdijk:
ZAT_1_9_Eemdijk_thuis
ZAT_1_10_Eemdijk_uit

Share