Zaterdag 2 wint ook thuis van Zuidvogels 2: 3-1

1718aja_zui02

Nadat de uitwedstrijd vlak na de winterstop in Huizen al werd gewonnen, stapten de Ajacieden vanmiddag ook in de thuiswedstrijd met drie punten van het veld: na 90 minuten stond het 3-1.

1718aja_zui01

Verslag: Rob

In tegenstelling tot genoemde heenwedstrijd in Huizen begon Ajax 2 dit keer wel scherp en al na 3 minuten kon Slager een fraaie voorzet van Wollgarten achter keeper Schaap schieten (1-0). Bijna was het vlak daarna weer raak toen wederom Wollgarten kon voorzetten en Main en Van der Kuijl de reflexen van de Huizense doelman testten.

1718aja_zui03

Pas na 20 minuten zagen we het eerste moment van Zuidvogels toen een speler rakelings naast schoot. Het antwoord van de thuisclub kwam een paar minuten later toen Joren een voorzet van Main niet tussen de palen mikte. Zo bleef het een duel dat beide kanten op kon gaan, hoewel Ajax duidelijk de bovenliggende partij was.

1718aja_zui04

Tien minuten voor de rust werd de voorsprong uitgebouwd toen C. Uhlenbeek een voorzet van Main achter keeper Schaap knalde (2-0). Bijna gooide aanvoerder Hoogland de wedstrijd helemaal op slot, maar zijn inzet vlak voor de pauze ging huizenhoog over en ook een hard schot van C. Uhlenbeej kon keeper Schaap dit keer niet verrassen. Rechtsvoor Main was wel succesvol: na een mooie solo wist hij luttele seconden voor het fluitsignaal de ruststand op 3-0 te brengen.

1718aja_zui05

Na de pauze zagen wij R. Uhlenbeek in het veld voor Main en Stoker voor Bran. Ajax kon in eerste instantie maar moeilijk in kansrijke positie komen en moest ook rekening houden met de venijnige counters van de Huizenaren. Hoogland kreeg een grote kans uit een hoekschop, maar zijn inzet ging weer over. Bosma verving Slager en Djairi kwam in her veld voor Van der Kuijl. Ook R. Uhlenbeek was daarna niet succesvol toen zijn poging over de lat scheerde. De rechtsbuiten leverde even later nog wel een mooie voorzet af waar Bosma echter net niet bij kon. Wollgarten verliet het veld voor Wilhelm en zo was coach Le Grand door zijn wisselmogelijkheden heen.

Uit een wat gemakkelijk door scheidsrechter Maas gegeven penalty scoorde Van Dijk de eretreffer voor Zuidvogels (3-1). Na een fraaie combinatie tussen Djairin en C. Uhlenbeek kon Bosma vlak voor tijd uithalen, maar zijn inzet kon gekeerd worden. De laatste kans was voor Zuidvogels, maar ook deze ging er niet in en zo won Ajax Zaterdag 2 weer een duel in de strijd om de 3e periode.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share