Deceptie Ajax tegen Eemdijk … 0-2

Wie enkele weken geleden had gezegd dat de winnaar van deze wedstrijd wel eens serieus een gooi zou kunnen doen naar de titel was voor gek verklaard. Inmiddels weten we beter, verkeren beide teams in blakende vorm en was er sprake van heuse topper.

wedstrijdbeleving door Marcel

We kunnen gerust zeggen dat de verwachtingen in beide kampen hoog gespannen waren. Wie kon het best hiermee omgaan ? Het leek Eemdijk te worden, want Deen van Embricqs dook al in de eerste minuut dreigend op voor doelman Veenboer. Ajax kreeg in de 10e minuut zijn eerste behoorlijke kans via Ricardo Fransberg (kopbal), maar nadat het duel in evenwichtig vaarwater leek te zijn te komen moest scheidsrechter Paarhuis zich (na een klein kwartier) ziek afmelden voor het vervolg van deze topper. Na een onderbreking van dik 15 minuten werd het duel voortgezet met grensrechter Bogers als leidsman. De noodgedwongen pauze deed Ajax geen goed. Het ritme was duidelijk verstoord en Eemdijk had de puntjes duidelijk even op de welbekende i gezet. Chima Bosman moest direct na de hervatting op de doellijn redding brengen op de inzet van oud-Ajacied Deen van Embricqs die duidelijk gemotiveerd was hedenmiddag. De bezoekers pakte het duel veel energieker aan en Ajax bleef moeite houden om in de schwung van de laatste weken te blijven en zo kwam het in de 30e minuut weer goed weg toen na een vrije trap van Eemdijk Jan Pieter Hartog dicht bij de 0-1 was waarna de afgeslagen bal door Evert Brouwers voorlangs werd geschoten.

Pas tien minuten voor rust liet Ajax weer van zich horen. Het waren Siver Abdulrahman en Kenneth Misa-Danso die doelman Ruizendaal in verlegenheid brachten na een corner. Het was duidelijk een signaal dat Ajax weer wat opleefde, want nog geen minuut later was het Jack van Moerkerk die dicht bij de 1-0 was met zijn schot. Deze kans werd onschadelijk gemaakt door goalie Gerben Ruizendaal. Na 45 minuten konden we gerust zeggen dat het duel aardig in balans was, maar dat Ajax de vorm van de laatste weken nog niet echt kon benaderen.

Na de pauze (op een gevaarlijk schot van Ricardo Fransberg in de 52e minuut na) moest dit duel even worden aangeslingerd en dat geschiedde op een wijze die we liever niet hadden gezien. In de 57e minuut maakte Roy Deken ter hoogte van middenlijn een overtreding op van Embricqs die we gerust mochten kwalificeren als stevig. Op advies van de grensrechter Francees kreeg Deken meteen rood ! Ajax moest nu de boel omzetten. Tim de Jong verving Zakaria el Biyar, maar Eemdijk maakte resoluut gebruik van de nieuwe situatie door acht minuten na de rode kaart de leiding te nemen via Maikel de Harder die een voorzet binnen punterde 0-1.

Image and video hosting by TinyPic

Ajax gaf hierna een goed antwoord op de achterstand door Kenneth Misa-Danso die zijn schot tot corner verwerkt zag worden. Het dappere Ajax, dat zeker niet groots speelde, beet zich vast in Eemdijk wat resulteerde in veel balbezit en wat dreigende momenten. Echte kansen (ondanks een frisse spits in de persoon van Bilal el Amrani) leverde dit echter niet op. Het ijzersterke collectief dat Eemdijk continu uitstraalde bleef geduldig loeren op de omschakeling en deed dit perfect. Met name Deen van Embricqs ontpopte zich als een ware plaag. Ondanks het optische overwicht voor Ajax zagen we zo de beste kansen voor “de Diekers”. Mauro Franken (ook ex-Ajax) en Argjend Selimi konden dit duel vroegtijdig in het slot gooien wat niet gebeurde en dus hoopten de Ajacieden op een late gelijkmaker. Deze droom spatte in de 89e minuut uiteen toen Argjend Selimi het eindstation was in een vlotlopende aanval die zo het lot bezegelde voor Ajax en de titelaspiraties van het kleinste broertje uit Bunschoten-Spakenburg in leven hield.

Wie Eemdijk vanmiddag aan het werk zag kan gerust concluderen dat dit team alle ingrediënten heeft om de finish met goed gevolg te halen. Wat rest voor Ajax, dat misschien stiekem hoopte op een puntendeling, is de strijd om de tweede plek en de derde periodetitel die volgende week in Opheusden tegen DFS een vervolg krijgt.

AJAX – EEMDIJK 0-2 (0-0)
Doelpunten: 0-1 Maikel de Harder (65.), 0-2 Argjend Selimi (89.)
Scheidsrechter: dhr. M. Paarhuis / dhr. S. Bogers
Toeschouwers: 250
Gele kaarten:
Rode kaart: Roy Deken (Ajax)
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Chima Bosman, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Edwin Soenarto, Ricardo Fransberg (75. Bilal el Amrani), Jack van Moerkerk, Kenneth Misa-Danso, Stanley Akoy, Zakaria el Biyar (65. Tim de Jong), Glenn van Zoolingen
Opstelling Eemdijk: Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Wouter Bout, Floris Mulder, Sjohn van Gulik (79. Jorni Camps), Maikel de Harder, Deen van Embricqs, Mauro Franken, Japer Bolland (62. Argjend Selimi), Evert Brouwers (74. Jan de Graaf)

Media:
– Klik hier voor de samenvatting.
– Klik hier en hier voor verslagen op VOZ.
– Klik hier voor een verslag op RTVU.
– Klik hier voor een verslag op HAV.
– Klik hier voor een verslag van Eemdijk.

Later meer.

Share