competitie: Slecht weekend voor Ajax na gelijkspel


Ajax heeft vanmiddag met 0-0 gelijkgespeeld in Werkendam bij Kozakken Boys. De laatste jaren eindigden de duels van beide teams steevast in een gelijkspel en nu was het niet anders. Ajax beeindigde de wedstrijd met negen spelers. Eerst werd Guus Uhlenbeek (twee keer geel) uit het veld gestuurd en in de slotfase werd Sven Onclin met rood (neerhalen doorgebroken speler) naar de kleedkamer verwezen. Na de wedstrijd bleek dat concurrenten DOVO en SDC Putten hadden gewonnen, waardoor Ajax inmiddels een gat van vijf punten moet zien te overbruggen naar een veilige plek op de ranglijst.

Verslag: Marcel
Dat het nu echt spannend gaat worden hoeven we niet meer uit te leggen maar hoe gaat Ajax daar mee om … Kozakken Boys is een tegenstander, waar Ajax regelmatig punten tegen pakt, zal dat ook vandaag het geval zijn ?
De openingsfase van de wedstrijd kon door de toeschouwers gebruikt worden om bijvoorbeeld nog even het kopje koffie leeg te drinken of iets dergelijks want op het veld gebeurde maar bar weinig. Buiten dat scheidsrechter Dijkstra veelvuldig moest fluiten voor veel kleine overtredingen van beide kanten.

De eerste serieuze doelpoging was voor Kozakken Boys. Dennis Verhoef schoot in het zijnet na een kwartiertje voetballen. De thuisploeg nam het initiatief, al was het allemaal niet groots wat er gebeurde, en Ajax … het probeerde te voetballen maar veel goed bedoelde aanvallen werden al snel weer onderbroken door het vele balverlies dat de Amsterdammers leden. Intussen was de wedstrijd al ver gevorderd in de eerste helft en konden we er allemaal nog niet warm van worden. De 22 acteurs maakten er een rommelpotje van. Het venijn zat gelukkig tegen het einde van het eerste bedrijf. Kozakken Boys was driftig op zoek naar de openingstreffer die in de 43e minuut bijna tot stand kwam. Dennis van der Kraan kon een schot van Dennis Verhoef net over de lat tikken en in blessuretijd was het Richi Basoski die met zijn vrije trap voor veel onrust zorgde in de Ajax defensie. Hoe dan ook … 0-0 bij rust.

Na de thee leek het erop dat Ajax wat meer in de wedstrijd zat, maar dat was van korte duur. In de 61e minuut kreeg Guus Uhlenbeek zijn tweede gele kaart en moesten we zoals al vaker dit seizoen weer met tien man de wedstrijd voltooien. Nu lijkt Ajax daar wel goed mee om te gaan want moet gezegd … de organisatie in het veld was redelijk verzorgd en de defensie stond opnieuw zijn mannetje, maar om wedstrijden te winnen moet je goals maken en we hadden tot de 65e minuut nog geen èèn echte kans gekregen !

Kozakken Boys schroefde de druk alleen maar op Zo was het opnieuw aan Dennis van der Kraan te danken dat Elroy Boonstoppel niet de 1-0 maakte en enkele seconden later was het Richi Basoski die net naast schoot. Toen in de 68e minuut Kevin van Baarlen mocht invallen, leek het erop dat Ajax wat meer aanvallende impulsen had gekregen en we mochten zowaar wat leuke aanvallen noteren. Maar het was allemaal niet dreigend genoeg wat Ajax liet zien. Kozakken Boys was daarentegen veel gevaarlijker. Met name Richi Basoski was tot twee keer aan toe dicht bij de openingsgoal maar opnieuw vond hij de Ajax- goalie op zijn pad.

Ondertussen tikte de klok weer richting het eind van de wedstrijd waar Ajax opeens van zich deed spreken. Na een steekballetje van Rene Biesot haalde Siver Abdulrahman genadeloos uit maar voor het eerst in de wedstrijd moest Dennis Netten, de doelman van de tegenpartij, arbeid verrichten. Hij tikte de bal net over. Even leek het erop dat Ajax nog wat in het vat had zitten maar deze illusie werd vijf minuten voor tijd ook weer de grond in geboord toen Sven Onclin een tackle veel te laat inzette en zo met direkt rood ook de kleedkamer mocht opzoeken. Zo stonden er nog maar negen Ajacieden op het veld !!

Toch was het niet veel later opnieuw Siver Abdulrahman die een kansje kreeg, wat ook het laatste wapenfeit van de Amsterdammers was. De slotfase inclusief de blessuretijd werd door Ajax benut om zo hard mogelijk de bal vanuit de defensie naar voren te trappen. Natuurlijk wilde Kozakken Boys nog aan te zetten om zo de dikverdiende drie punten in Werkendam te houden. Dat lukte niet want scheidsrechter Dijkstra floot voor het einde met een 0-0 resultaat op het scorebord.

Voor Ajax betekende dit punt achteraf niet veel, want alle direkte concurrenten boven ons hadden gewonnen. Zo verscheen voor het eerst op de ranglijst een angstvallig beeld wat ons vertelde dat we inmiddels 5 punten verwijderd zijn van een P/D wedstrijd om zo Hoofdklasse voetbal in Amsterdam te houden.
Het worden moeilijke tijden maar zolang het niet beslist is blijft er hoop.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier voor een verslag uit het AD.

Share