Zaterdag 2 wint inhaalduel bij DVVA: 2-4 !


dvva2_aja2

Verslag: Rob
Op een zeer vroeg tijdstip na Koningsdag (10:30u) moesten wij ons vandaag melden voor deze inhaalwedstrijd. Ajax kreeg erg veel kansen in de eerste helft maar onder meer Hoogland, Cijntje, Kranenburg en Streekstra kwamen niet tot scoren. DVVA beperkte zich tot de lange bal naar voren op de centrale spits, die echter regelmatig tegen een overmacht aan verdedigers moest opboksen. Zo gingen wij met een 0-0 stand rusten.

1718dvv_aja02

Na de pauze zagen we hetzelfde beeld, maar de eerste grote kans was voor de thuisclub met een bal op de paal die daarna miraculeus weer terugstuiterde in het veld en door keeper Moen gepakt kon worden. In de 55e minuut was het wel raak toen Djairin uit een voorzet raak kopte (0-1). DVVA moest nu de verdedigende stellingen verlaten en scoorde drie minuten later alweer tegen (1-1). Vlak daarna volgde alweer de 2-1 uit een hoekschop zodat binnen 5 minuten de voorsprong in een achterstand was veranderd. Cijntje werd hierna vervangen door Bosma.

1718dvv_aja03

Dit bleek een gouden wissel, want twintig minuten voor tijd wist dezelfde Bosma uit een voorzet van Djairin de gelijkmaker achter de keeper te schieten (2-2). Bijna was Streekstra hierna ook succesvol, maar dezelfde keeper keerde de bal dit keer wel. Van Damme loste Wollgarten af.

1718dvv_aja04

Acht minuten voor tijd volgde toch de voorsprong toen Jooren uit een voorzet raak kopte (2-3). Vlak voor het eindsignaal viel toch de beslissing: Djairin werd de diepte ingestuurd en liet de doelman van DVVA kansloos (2-4). Zo won Ajax voornamelijk gezien het spel in de eerste helft terecht, maar maakte de ploeg het zich na de rust onnodig moeilijk.

1718dvv_aja05

Klik hier voor nog meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share