Jan Ziere gaat in bekerfinale voor “zijn” prijs

Voor doelman Jan Ziere is de bekerfinale tegen SDO een absoluut hoogtepunt. De reservedoelman keept dit seizoen de bekerwedstrijden en doet dat met verve. In de zes gespeelde wedstrijden konden alleen VVA/Spartaan en HFC EDO de routinier passeren. Slechts twee tegendoelpunten tot nu toe moet een lekker gevoel geven voor de eeuwige positivo.

Welke wedstrijd in het bekertoernooi staat je het meeste bij ?

“Meteen de eerste wedstrijd tegen mijn oude liefde DSOV in de eerste ronde (3-0 zege, red.). Veel vrienden van mij voetballen daar en ik heb er zelf ook gevoetbald. Daarnaast is mijn vader leider van het 2e, de trainer Bart Jansen heb ik aangedragen en zo is er dus nog veel connectie. Voor DSOV was het ook een happening en voor mij ook. Een vriend van mij had voor de wedstrijd contact gezocht met teammanager Jan Fleijsman zodat mijn zoon Zeth als pupil van de week van DSOV bij mij kon scoren. Kippenvel …. Dat ik daarna de nul hield was prettig voor mezelf.”

Wat weet je van SDO ?

“We weten best veel, omdat ze geanalyseerd zijn. We kunnen onder meer een fysiek sterke tegenstander verwachten die sterk is bij dode spelmomenten. Wij zullen echter van onze eigen krachten moeten uitgaan, scherp zijn in de omschakeling en alert bij dode spelmomenten voor SDO.”

Je verlaat Ajax weer en keert terug naar zondag-eersteklasser Hoofddorp. Gezien jouw leeftijd een logische keuze ?

“Ik heb niet de eeuwige jeugd meer, ha ha ha. De contacten zijn altijd goed gebleven met Hoofddorp waarmee we vorig seizoen met een goede groep promotie behaalden.”

Wanneer is jouw seizoen geslaagd ?

“Uiteindelijk draait het om prijzen. Dus als we op Hemelvaartsdag de beker winnen. Daarnaast vind ik ook dat we met deze groep een rol van betekenis moeten gaan spelen in de nacompetitie.”

Share